Ministerstvo kultúry má novú šéfku komunikačného oddelenia

Ministerstvo kultúry má novú šéfku komunikačného oddelenia Foto: FB J. Burdová

Poradcom ministerky kultúry Ľubice Laššákovej je bývalý novinár a hovorca.

 

Po demisii ministra Mareka Maďariča odišiel z ministerstva kultúry aj jeho dlhoročný poradca a hovorca Jozef Bednár.
Ten je súčasnosti poslaneckým asistentom Maďariča.

Komunikáciu na ministerstve prebrala Janka Burdová, ktorá bola od roku 2017 riaditeľkou Komunikačného odboru Úradu podpredsedu vlády pre investície a informatizáciu .
Novej ministerke kultúry Ľubici Laššákovej vypomáhala od prvých dní. Od polovice apríla je riaditeľkou Komunikačného oddelenia ministerstva a má na starosti kreovanie celého oddelenia.

Janka Burdová pôsobila v minulosti na pozíciách šéfky komunikácie v spoločnostiach finančnej skupiny ING na Slovensku a v Čechách. Neskôr riadila externú komunikáciu spoločnosti Slovak Telekom. Do konca minulého roka zodpovedala za mediálnu komunikáciu a PR aktivity spoločnosti Slovenské elektrárne.

Poradcom a jedným z najbližších ľudí ministerky je Peter Hajnala.

Hajnala nie je nováčikom na ministerstve pod gesciou Smeru. V minulosti bol šéfom tlačového oddelenia ministerstva pôdohospodárstva za Ľubomíra Jahnátka. Donedávna bol šéfom marketingu vydavateľstva Mafra Slovakia, kde na jeho miesto onedlho nastúpi Ivan Netík, niekdajší dlhoročný hovorca bývalého ministra vnútra Roberta Kaliňáka. V minulosti bol redaktorom televízie TA3 aj Markízy.