Ikea vyrobila plyšákov podľa kresbičiek detí

Ikea vyrobila plyšákov podľa kresbičiek detí Foto: Ikea

Už po tretíkrát Ikea pripravila kolekciu plyšových hračiek SAGOSKATT, ktorá vznikla podľa návrhov „malých dizajnérov.“

Počas kampane IKEA Poďme sa hrať a zmeníme svet! Ikea vybrala z tisícov detských kresieb 10 víťazných, podľa ktorých vznikli skutočné hračky pre deti.

Tržby z predaja týchto hračiek (5057 eur) pôjdu na charitu miestnym organizáciám. Na Slovenku pre Special Olympics Slovakia, detský mobilný hospic Pod krídlami Dominiky a občianske združenie MyMamy.

Foto: Ikea

„Tržby z predaja hračiek SAGOSKATT chceme vrátiť späť deťom. Dúfame, že tieto prostriedky pomôžu vybraným organizáciám, aby mohli pomáhať deťom zlepšiť ich život,“ povedal Lukáš Běhunčík, vedúci udržateľných projektov IKEA Česká republika, Maďarsko a Slovensko.

Peniaze združenie použije na projekt ″Nosíme sa na detskej onko″ - zakúpenie ergonosičov, šatiek, a tašiek na prenášanie. Nosiče budú bezplatne zapožičiavané rodičom s malými deťmi, ktoré postupujú chemoterapiu, počas celej doby liečenia. „Keďže na oddelení sa nachádzajú aj úplne malinké deti, ktoré ešte nechodia, ale aj tie o trochu staršie, ktoré potrebujú stále bezpečnú maminu náruč. V čase nosenia je to pre mamičky veľmi náročné. Musia nosiť dieťatko na rukách, tlačiť infúzny stojan, niesť napríklad fľašku s vodou,″ povedala Žaneta Petrášová, riaditeľka neziskovej organizácie Pod krídlami Dominiky.