Zuzana Čižmáriková končí ako riaditeľka tlačového odboru u Andreja Danka

Zuzana Čižmáriková končí ako riaditeľka tlačového odboru u Andreja Danka Foto: Archív Z.Č.

Zuzana Čižmáriková ku koncu októbra končí vo funkcii riaditeľky odboru komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie NR SR.


Informáciu pre Omediach.com potvrdila samotná Čižmáriková.
Od predsedu parlamentu Andreja Danka úplne neodchádza. Bude preňho pracovať aj naďalej, ale nie ako pre predsedu parlamentu ale už len ako pre politika, bude mu robiť mediálne poradenstvo.
Zároveň bude učiť na vysokej škole.
„Pozitívne vnímam, že sa môžem posunúť viac k pedagogickým záležitostiam, ktorým sa už roky venujem. Ďakujem za túto príležitosť,“ povedala pre Omediach.com Čižmáriková.

Niekdajšia novinárka a hovorkyňa už niekoľko rokov učí komunikáciu na Slovenskej zdravotníckej univerzite v Bratislave.

Zatiaľ nie je známe, kto v Kancelárii nastúpi na jej miesto. Viacero kompetencií riaditeľky prejde na súčasného hovorcu parlamentu Tomáša Kostelníka.

Zuzana Čižmáriková pre médiá alebo s médiami pracuje už približne 20 rokov. Začínala ako novinárka v Rádio Rebeca a v regionálnych My Žilinské noviny. Bola aj redaktorkou Slovenského rozhlasu aj Slovenskej televízie. Pred príchodom do Kancelárie NRSR viedla Komunikačný odbor na Ministerstve zdravotníctva SR, na ktorom začínala najskôr ako hovorkyňa. Na ministerstve pôsobila za ministrov Smeru Richarda Rašiho, Zuzany Zvolenskej, Viliama Čisláka a krátko aj za Ivana Uhliarika z KDH.