Slovenská sporiteľňa po bilbordoch končí aj s letákmi a potvrdenkami z bankomatov

Slovenská sporiteľňa po bilbordoch končí aj s letákmi a potvrdenkami z bankomatov Foto: SlSp

Po boji s vizuálnym smogom sa Slovenská sporiteľňa rozhodla stopnúť zbytočné míňanie papiera.

 

V lete banka oznámila, že prestáva využívať vo svojej komunikácii vonkajšiu reklamu – billboardy, citylighty a takmer všetky ostatné vonkajšie reklamné plochy. Teraz končí s potvrdenkami z bankomatov a letákmi v pobočkách. Spolu tak ušetrí približne 23 ton papiera ročne.

„Ako zodpovedný a inovatívny líder sme sa rozhodli zrušiť možnosť tlače papierových potvrdeniek pre svojich klientov. Ľudia čoraz viac využívajú digitálne služby, preto neočakávame, že by túto zmenu vnímali negatívne. Len zrušením papierových potvrdeniek ušetríme ročne zhruba 9 ton papiera, čo bude mať priaznivý dôsledok na životné prostredie,“ povedal Pavel Cetkovský, člen predstavenstva Slovenskej sporiteľne, ktorý je zodpovedný aj za enviromentálnu politiku banky.

Odporúčame aj: Slovenská sporiteľňa v kampani vyzýva k zodpovednému správaniu sa počas Vianoc

dodáva, že klienti banky si informáciu o zostatku na účte a o obratoch vedia hneď pozrieť prostredníctvom daného bankomatu bez poplatku. Tiež môžu získať informácie aj prostredníctvom SMS notifikácie, alebo v Georgeovi či v najbližšom výpise účtu.

Podľa banky sa tak zvýši aj bezpečnosť klientov, keďže množstvo potvrdeniek končilo na zemi či v smetných košoch, pritom obsahovali dôverné informácie o účtoch.

Slovenská sporiteľňa zároveň prestáva používať letáky vo svojich pobočkách. Na propagáciu svojich produktov bude využívať digitálne možnosti ako sú tablety či LCD obrazovky, vďaka čomu ušetrí banka ďalších zhruba 14 ton papiera. „Každý poradca vo viac ako 250 pobočkách má k dispozícií tablet, celkovo ich je viac ako 1 600. Klient priamo pred sebou vidí obrazovku, na ktorej mu poradca dokáže jednoduchým spôsobom vysvetliť napríklad princípy sporenia či iných produktov, spôsob práce s internetbankingom a aj personalizované ponuky,“ píše banka v tlačovej správe.