Slovenská sporiteľňa končí s billboardami: Nebudeme prispievať k vizuálnemu smogu

Slovenská sporiteľňa končí s billboardami: Nebudeme prispievať k vizuálnemu smogu Reprofoto youtube/SLPS

Slovenská sporiteľňa prestane využívať vo svojej komunikácii vonkajšiu reklamu – billboardy, citylighty a takmer všetky ostatné vonkajšie reklamné plochy. Banka sa rozhodla, že nebude ďalej prispievať k vizuálnemu smogu.

 

Digitál namiesto billboardov

„Od 1. augusta 2018 nebude mať Slovenská sporiteľňa ako jeden z top piatich zadávateľov vonkajšej reklamy vo verejnom priestranstve žiadnu reklamnú plochu. Banka je silná vo využívaní digitálnej komunikácie a v práci s dátami, preto vo vonkajšej reklame pokračuje len s označením vlastných pobočiek. Zároveň bude využívať indoorové plochy napr. v nákupných centrách, kinách, fitnescentrách a na ďalších miestach, v ktorých sú reklamné plochy už funkčnou a estetickou súčasťou priestoru,“ píše banka v tlačovej správe a verí, že inšpiruje ďalších zadávateľov na Slovensku.

 Súčasne Slovenská sporiteľňa spolu so svojou nadáciou vyhlasuje grantový program #mamnato. Cieľom programu je prispieť k pretváraniu Slovenska na modernú a zodpovednú krajinu. Grant je zameraný na podporu verejnoprospešných projektov, za ktorými stoja hrdinovia lokálnych komunít. Celkovo bude prerozdelených až 250 000 eur, čo predstavuje najväčší grant v histórii Nadácie Slovenskej sporiteľne.

Foto: SLSP

Komunikácia bez billboardov, ako aj špeciálny grant sú súčasťou novej kampane #mamnato. Kampaň odštartovala v internom prostredí inšpiratívnymi príbehmi zamestnancov banky. "Jej cieľom je podporiť sebadôveru ľudí, ktorí svojou aktivitou a zodpovedným prístupom inšpirujú svoje okolie, a pozitívnym spôsobom menia spoločnosť, v ktorej žijeme."

Tvárou externej kampane je olympijský víťaz Matej Tóth, ktorého banka dlhodobo verejne podporuje, a práve dnes 7. augusta oslavuje spolu s ním jeho návrat na vrcholné podujatie, ktorým sú Majstrovstvá Európy v atletike v Berlíne. Zamestnanci sporiteľne dnes podporili Mateja aj tým, že prišli do práce v teniskách.

Ďalšími tvárami kampane sú Dagmar, členka integrovaného Tanečného klubu DANUBE Bratislava, ktorý Slovenská sporiteľňa spolu so svojou nadáciou podporuje už viac ako 22 rokov a Mário, majiteľ kaviarne black., ktorý dnes úspešne podniká aj vďaka podpore banky v rámci programu pre začínajúcich podnikateľov.
Kreatívu pripravila agentúra Jung von Matt/Donau, digitálne časť a sociálne médiá má na starosti Zaraguza

Slovenská sporiteľňa zvesila posledný billbord, ktorý bol na Kamennom námestí v Bratislave, a použila ho ako letnú šmýkačku pri jazere: