Chcete si v roku 2020 viac nasporiť? Pozrite si niekoľko užitočných tipov

Chcete si v roku 2020 viac nasporiť? Pozrite si niekoľko užitočných tipov Foto: 365.bank

Stalo sa už akousi „tradíciou“, že si s vykročením do nového roka dávame novoročné predsavzatia. Niektorí len preto, aby reč nestála. Iní s dobrým úmyslom, ale bez následných činov. Sú aj takí, ktorí neostanú len pri prázdnych slovách, no a oproti týmto všetkým sú tí, ktorí si predsavzatia vôbec nedajú. Možno preventívne, aby sa do nich niekto nemohol „obuť“, že ich nesplnili.

 

Tento rok schudnem do vysnívaných šiat. Začnem cvičiť a budem mať v lete konečne v plavkách sexi krivky. Zmením prácu, lebo v tej mojej aktuálnej ma všetko len zožiera. Prestanem fajčiť a „vyfajčím“ so všetkými, ktorí si myslia, že nemám pevnú vôľu a nedokážem to. Začnem šetriť a konečne si kúpim vysnívané prvé auto. Viete o tom, že práve tieto novoročné predsavzatia – schudnem, začnem cvičiť, prestanem fajčiť, zmením prácu a budem šetriť - si dávame najčastejšie?

Novoročným predsavzatiam konkurujú rozmanité výzvy

Je ich plný internet a ich trvanie môže byť z časového hľadiska rôzne, od niekoľkodňových, cez mesačné až po celoživotné. Týždeň bez nadávok, 30 dní bez čokolády, mesiac bez alkoholu či 90 dní drastickej diéty. Koľko ľudí toľko chutí a tak, každý nech si zvolí to svoje. Ja už som sa rozhodla dávnejšie a nečakala som ani na začiatok nového roka ani na žiadnu výzvu. Jednoducho som len naozaj chcela. No a tiež som si uvedomila, že by som mala začať žiť nielen pre prítomnosť, ale je na čase myslieť aj na budúcnosť. A tak som sa rozhodla, vlastne, už šetrím. Preto, lebo ....plánujem ísť s kamošmi na lyžovačku, chcem si odkladať, nakoľko doba je „divoká“. Dôvodov je viac a mať ušetrené peniaze nikdy nie je na škodu. Mesačne by sme si mali odkladať minimálne 10 % z príjmu a to nielen na horšie časy. Tak to tvrdia ostrieľaní bankári. Súhlasím s nimi. Preto mi napadlo, že vám v krátkosti spíšem zopár tipov, ako šetriť ľahko a pravidelne. Možno vás nakopnú k tomu, aby ste sa k činu odhodlali aj vy. Nie preto, že je začiatok nového roka, ale preto, že si za nasporené peniaze budete môcť kúpiť vysnívanú vec, potešiť blízkeho alebo vám pomôžu pri neočakávaných udalostiach.

Obľúbené zviera v 365? Jednoznačne syseľ ;)

Vraj takmer polovicu života prespí, no aj tak mu to myslí a syslí 365 dní v roku. Pretože pri Syslení sa dá míňať a popritom odkladať zároveň (a tiež je to najobľúbenejší druh sporenia našich klientov). Ako? Vďaka inteligentnému bankovníctvu v 365 úplne jednoducho. Sporíte si bez toho, aby ste to nejako extra cítili. Zvolíte si preferovaný typ, akým chcete šetriť (zaokrúhľovanie pri platbe kartou alebo bezcentový účet) a potom už ide všetko samé. Napríklad pri zaokrúhľovaní nahor pri platbe kartou robíte len to, čo obyčajne, platíte bezhotovostne (kartou, mobilom alebo hodinkami). Za každý nákup sa vám minutá suma zaokrúhli smerom nahor. Takto šikovne si môžete nasysliť celkom slušný balík peňazí. Ak by vás zaujímalo viac, všetko podstatné sa dozviete na tomto linku: 365.bank/syslenie.

Sporenie - klasika v modernom obale vďaka 365

A pritom bez obalu, šetríme predsa, a nielen životné prostredie, no nie? U nás v 365 sa riadime heslom, že nie cesta, ale sporenie je cieľ. Myslím, že už dávno nie je trendy druhá časť známeho churchillovho citátu „Sporenie je veľmi dobrá vec, zvlášť, keď to pre vás robia rodičia.“ Moderní ľudia dneška nečakajú zištne na pomoc od najbližších - aj keď je, samozrejme, pekné, keď naplno funguje rodinná súdržnosť, ale nie v automatickom očakávaní, že za mňa problémy donekonečna bude žehliť niekto iný. Treba sa narovnať a prijať zodpovednosť. Pri sporení veľmi pomáha a motivuje zároveň, ak si stanovíme, na čo chceme sporiť. V našej šikovnej appke si môžete v rámci podúčtu Sporenie s cieľom vybrať ten svoj vysnívaný, zadefinujete si sumu a potom sledujete, ako sa blížite k jeho dosiahnutiu. Parádnou vecičkou je aj to, že si v aplikácii môžete vybrať až z 50 samostatných sporení naraz s úrokom 0,365 % ročne, s možnosťou výberu peňazí kedykoľvek a hlavne bez poplatkov (ak sa našetrené prostriedky rozhodnete vybrať, v danom mesiaci sa nezúročia).

Nakúpite a časť peňazí získate späť

Ďalšou sporiacou vychytávkou je Program Peniaze s5. Je to šikovný nástroj, vďaka ktorému sa vám časť peňazí z nákupov u vybraných obchodníkov vráti. Naplno si ho môžete užívať aj v 365. Náš odmeňovací program však nehádže klientov do jedného vreca, preto sa pokojne môže stať, že budete mať v appke iné zľavy ako kamarát. Prečo je to tak a ako to celé funguje, super zhŕňa blog, ktorý nedávno napísala kolegynka Lilit, takže vám určite odporúčam si ho prečítať TU.

Akú dať bodku na záver? Želám všetkým ďalších (minimálne) 365 + 1 dní naplnených odvážnymi činmi bez zbytočných slov a predsavzatí!