Registrácia na Digital PIE 2020 je spustená, známe je už aj zloženie poroty

Registrácia na Digital PIE 2020 je spustená, známe je už aj zloženie poroty

Asociácia digitálnych marketingových agentúr (ADMA) a organizátor RULEZZ konferencií – TheMarketers.biz tento týždeň spustili 4. ročník súťaže v digitálnom marketingu na Slovensku - Digital PIE 2020. Aj v tomto roku je partnerom združenie pre internetovú reklamu IAB Slovakia, ktoré odovzdá špeciálne ocenenie DIGITAL MEDIA SOLUTION.

Cieľom súťaže je prostredníctvom špecializovanej a kmeňovej poroty komplexne ohodnotiť najlepšie projekty v oblasti digitálneho marketingu vytvorené slovenskými subjektmi za uplynulý kalendárny rok. Súťaž je určená len pre projekty z oblasti digitálnej komunikácie na Slovensku. Adaptácie zahraničných projektov budú zaradené do súťaže len vtedy, ak je jednoznačne preukázaný prínos slovenskej agentúry alebo autora a projekt bol určený aj pre slovenský trh.

"Počas prvých troch ročníkov sme mali možnosť vyladiť aj drobné muchy v súťaži. Dnes máme na trhu renomovanú súťaž digitálnych agentúr, ktorá si vytvorila svoj štandard a úspešne sa etablovala na slovenskom trhu. Teším sa, že si znova zmerajú sily agentúry nielen v kreativite, ale aj schopnosti exekuovať v digitále a dosiahnuť výsledky. Verím, že po vzore minulých rokov sa nebudú báť prihlásiť práce aj menšie agentúry či dokonca jednotlivci, ktorí nemali problém získať ocenenie Digital PIE,“ k blížiacemu Digital PIE sa vyjadril prezident ADMA, Peter Šurín.

Digital PIE má rovnako ako v predchádzajúcich ročníkoch tri kategórie. Poroty budú posudzovať výkon kampaní (Performance), originalitu nápadu (Idea) a ich spracovanie (Execution). Práce môžu súťažiť v jednej, dvoch alebo všetkých troch kategóriách naraz a počet prác, prihlásených do jednotlivých kategórií od jedného prihlasovateľa, nie je obmedzený.

Združenie pre internetovú reklamu IAB Slovakia prichádza so špeciálnym ocenením DIGITAL MEDIA SOLUTION, ktorého cieľom je oceniť a zviditeľniť inovatívne, hodnotné a úspešné digitálne mediálne riešenia z oblasti slovenského digitálu. Tieto riešenia môžu byť z oblasti slovenských digitálnych médií, ich tvorby, formátov, spôsobu nákupu/predaja formátov, mediálneho plánovania, spracovania a prezentácie dát, marketingu online médií. Môže ísť aj o inovatívne riešenia z radov mediálnych agentúr ako napríklad výskumy, forma nákupu, mediálne plánovanie, unikátne využitie nástrojov, technológií ako aj z radov zadávateľov napríklad z oblasti aplikácií, digitalizácie služieb a produktov, využitia dát, technológií a iné. Do súťaže sa môžu zapojiť členské subjekty združenia IAB Slovakia ako aj nečlenské subjekty z radov: digitálnych médií, mediálnych agentúr, digitálnych a kreatívnych agentúr, zadávateľov, technologických providerov, prieskumných a výskumných subjektov.

Daša Karpelová, výkonná riaditeľka združenia IAB Slovakia: „Teší nás, že vznikla príležitosť oceniť nielen práce agentúr z oblasti zrealizovaných kampaní, ale aj inovatívne digitálne riešenia. V priebehu každého roka vznikajú krásne projekty, ktoré prinášajú hodnotu pre ľudí – konečných používateľov napríklad v podobe užitočných aplikácií, ako aj pre profesionálnych digitálcov napríklad vo forme inovácií v oblasti mediálneho plánovania či internetovej reklamy. Veríme, že bude z čoho vyberať. “

O výsledkoch budú rozhodovať dve poroty. Špecializovaná porota, ktorá vyberie úvodnú selekciu zo všetkých prihlásených prác, sa skladá z 3 samostatných špecializácii: Performance, Idea, Execution. Členmi jednotlivých špecializácií bude vždy 5 porotcov v nasledovnom zložení: 3 porotcovia (za danú kategóriu) z Kmeňovej poroty + 2 vyžrebovaní spomedzi všetkých prihlasovateľov prác v danom ročníku v danej kategórii.

Kmeňovú porotu vyberajú organizátori a tvorí ju 13 odborníkov, špecialisti na kreativitu, craft, performance, zahraničný člen poroty, zástupca médií, klienta a združenia IAB Slovakia. Kmeňová porota bude rozhodovať o finálnej podobe shortlistu a tiež o udelení hlavných cien Digital PIE. Týmto spôsobom chceme zabezpečiť čo najväčšiu transparentnosť hodnotenia.

„Dovolím si tvrdiť, že tri úspešné ročníky tejto súťaže s prehľadom potvrdili identitu platformy digitálneho marketingu na Slovensku: súťaž Digital PIE preukázala svoju opodstatnenosť i životaschopnosť. Opodstatnenosť preto, lebo medzi prihlásenými agentúrami sme videli aj tých najväčších hráčov na trhu a digitálne projekty ocenené v tejto súťaži úspešne bodovali aj v iných súťažiach. Životaschopnosť preto, lebo súťaž každým rokom organicky rastie a napreduje. Jej význam určite podčiarkne aj skutočnosť, že účasť v nej je aj jedným z kritérií zaradenia agentúr do prestížneho rebríčka Digitálna agentúra roka 2020,“ hodnotí Palo Hapák, partner TheMarketers.biz.

Prihlasovací formulár a bližšie informácie o súťaži sú dostupné na webe súťaže.

Poplatky za prihlásenie práce sú v aktuálnom ročníku nasledovné:

• 2. januára až 17. januára (129 € – nečlenovia ADMA, 99 € - členovia ADMA a IAB)
• 18. januára až 24. januára (149 € – nečlenovia ADMA, 99 € - členovia ADMA a IAB)
• Po 25. januári (169 € – nečlenovia ADMA, 149 € - členovia ADMA a IAB)

Kompletné pravidlá Digital PIE 2020 nájdete v Štatúte súťaže.

Prihlasovať práce je možné do 3. februára 2019. Slávnostné vyhlásenie víťazov spojené s afterparty sa uskutoční 6. marca tohto roka.

Členovia Kmeňovej poroty:

  • zahraničný predseda poroty

Pavel Hacker - Digitálnemu marketingu sa venuje už takmer 20 rokov. Pracoval v agentúrach (Mather) Advertures, Havas Prague, BrandzFriendz, kde sa venoval novým formám komerčnej komunikácie ako virál, affiliate či performance marketing. V roku 2014 sa odsťahoval za dobrodružstvom do Ázie, kde spoluzaložil, riadil a predal digitálnu full-service agentúru BambooLabs. Okrem toho prednáša na FSV UK.

 

  • v kategórii IDEA

Matej Valo Senior copywriter, Elite Solutions. Pôsobí ako ,,hlavný vymýšľač“ v aktuálne tretej najlepšej digitálnej agentúre roka. Počas 8 rokov v Elite Solutions sa podieľal na desiatkach kampaniach, za ktoré získal 17 reklamných ocenení. Na kreatívnych prácach si cení najmä originalitu a netradičný uhol pohľadu na zadanie, nesmie sa však zabudnúť aj na funkčnosť a pochopiteľnosť u danej cieľovej skupiny. 

Juraj Kováč je kreatívny riaditeľ & partner THIS IS LOCCO a v reklame pôsobí 8 rokov. Copywriter, ideamaker, v minulosti občasný designér a šprtač do kódu. Má na konte ocenenia z Effie, Zlatého klinca, Digital Pie, PIAF, Zlatá Pecka, Cannes Young Lions. Známy svojou záľubou odhaľovať reklamné plagiáty.

Andrej Csino, Creative & Strategy director, CORE4 Advertising, v marketingu pracuje už 18 rokov. Začínal ako ideamaker a počas vysokej školy sa stal spoluautorom jedinej študentskej agentúry Doctors, ocenenej na Klinci. Od roku 2010 pôsobí ako spolumajiteľ a Creative & Strategy director v agentúre Core4 Advertising. Učí vlastný predmet na Katedre marketingovej komunikácie, založil poradenské združenie United Brand Advisors, porotcoval doma aj v zahraničí a získal ocenenia na Zlatom klinci, New York festivale, Piafe, Golden Hammer a prestížnom Facebook Studio Awards.

 

  • v kategórii EXECUTION

Jakub Otčenáš - dizajnér a spoluzakladateľ spoločnosti Diorama, ktorá sa špecializuje na komunikáciu a reklamu. Má niekoľkoročné skúsenosti s projektami rôznych veľkostí doma a za hranicami od hudobného a módneho priemyslu cez reality až po finančný sektor. Aktuálne sa venuje vedeniu interného tímu a značkám, s ktorými Diorama spolupracuje. V práci dizajnéra sa zameriava na aplikáciu nových technológií, návrh používateľských rozhraní a na tvorbu značiek.

Simona Šebestová, Art director/Motion designer, PS:Digital. Ako o sebe povedala, robí ako jedna z mála presne to, čo vyštudovala, animáciu a grafiku. Okrem toho sa začína v agentúre graficky starať o PS:Future, AR & VR a iné technologické vychytávky, ktoré budú podľa nej čoskoro budúcnosťou reklamy a marketingu. Ďalej sa venuje ilustrácii a momentálne sa snaží vyhradiť si svoj voľný čas na Black & White tvorbu.

Tomáš Šághy, Tomáš Šághy je v RIESENIA.com prakticky od vzniku agentúry a patrí ku kľúčovým členom tímu. Svoje viac ako 14-ročné skúsenosti uplatňuje pri vývoji unikátnej platformy RSHOP, na ktorej sú postavené TOP e-commerce riešenia na mieru.

  • v kategórii PERFORMANCE

Ján Laurenčík, od roku 2018 vedie výkonnostnú marketingovú agentúru Basta digital. V oblasti marketingu má vyše 10-ročné skúsenosti. Významné skúsenosti má najmä z oblastí online reklamy, SEO a webovej analytiky. Ostatné 3 roky vzdeláva študentov Fakulty manažmentu a Fakulty matematiky, fyziky a informatiky na UK v Bratislave. Stojí za organizáciou dvoch veľkých konferencií zameraných na digitálny marketing-PPCEE a SEO zraz. Ján je otcom piatich detí. Rád behá, bicykluje na ceste a skialpuje.

Marek Šulik, Marketer and Strategist mareksulik.sk. Marketingu a reklame v online prostredí sa venuje od roku 2009. Počas tejto doby prešiel cez exekutívne, manažérske aj konzultačné pozície a skúsenosti z nich využíva pri tvorbe marketingových stratégií v online prostredí. Okrem toho sa venuje e-commerce marketingu, dátovej analytike alebo optimalizácii pre vyhľadávače. Ako Google Partners Trainer vzdeláva trh v oblasti webovej analytiky. Má rád funkčný marketing založený viac na dátach a reálnych skúsenostiach a menej na pocitoch a dojmoch.

Matej Tomašovský, Head of Performance Marketing (CEE), Berlin Brands Group. Dlhé roky zbieral skúsenosti v najlepšej performance agentúre roka 2019 RIESENIA,com, kde mal na starosti tím špecialistov, exekutívne spravoval kampane mnohých klientov a pracoval na rôznych projektoch. Napríklad pomáhal vstúpiť na trh operátorovi 4ka. Momentálne dohliada v BBG na udržateľný rast a návratnosť investícií desiatkam e-shopov pôsobiacim v 8 krajinách CEE a Turecku. Má rád squash a nemá rád jedlo, ktoré mu nechutí.

 

  • porotca zo strany klienta

Marek Kopča, Marketing & PR manager, Hyundai Motor Slovakia. Má z oblasti médií, digitálneho marketingu a e-commerce viac ako 15-ročné skúsenosti. Pôsobil v portáli Markíza.sk, IT spoločnosti Comsultia aj reklamnej agentúre Istropolitana Ogilvy. Bol tiež šéfom marketingu a digitálneho predaja v Union zdravotnej poisťovni a Union poisťovni, kde bol ako člen core tímu zodpovedný za marketing a predaj. Spoluzakladal digitálnu poisťovaciu značku Onlia. Od roku 2017 vedie marketing a PR automobilovej značky Hyundai na Slovensku. Zároveň je členom občianskeho združenia Ľudia z marketingu.

 

  • porotca z médií

Miroslav Švec, kurátor content curated portálu Marketeris.sk prevádzkovaného spoločnosťou MARKETERS, s.r.o. Pôsobí v prieskumnej a neuromarketingovej agentúre DICIO Marketing zameranej na komplexný marketingový prieskum, kvalitatívne výskumné metódy, neuromarketing a mapovanie emócií. Patrí tiež medzi zakladateľov spoločnosti MARKETERS, ktorá už 10 rokov organizuje Rulezz konferencie a od roku 2018 prevádzkuje curated marketingový portál Marketeris.sk, kde pracuje ako kurátor obsahu.

 

  • člen správnej rady IAB

Viliam Papšo, Omnicom Media Group/člen správnej rady IAB. V online reklame sa pohybuje viac ako 5 rokov. V súčasnosti je vedúci digitálneho tímu v rámci agentúr nadnárodnej skupiny Omnicom Media Group na Slovensku, čo mu otvára prístup k informáciám, trendom a nástrojom online marketingu na globálnej úrovni. Historicky začínal priamym, neskôr s programatickým nákupom displayovej reklamy. Aktuálne disponuje dlhoročnými skúsenosťami aj z oblastí ako PPC reklama, optimalizácia pre vyhľadávače, social, online PR a natívna reklama, mailing, e-commerce, strategické plánovanie a celkové naviazanie online reklamy na dátovú analytiku.