Škoda Auto Slovensko má nového šéfa marketingu

Škoda Auto Slovensko má nového šéfa marketingu Foto: Škoda Auto Slovensko

Od júla 2020 nastáva zmena v top manažmente spoločnosti ŠKODA AUTO Slovensko.

 

Po rokoch strávených v centrále ŠKODA AUTO v Prahe sa na Slovensko vracia Roman Rajtár, ktorý bude viesť marketing slovenského importéra. Zodpovedný bude za marketingovú komunikáciu značky, sponzoring a eventy, ako aj realizáciu strategických a obchodných cieľov značky. Na pozícii vystriedal Jana Steyrera, ktorý v tejto funkcii pôsobil tri a pol roka.

„Som naozaj rád, že marketingový tím ŠKODA AUTO Slovensko posilní práve Roman Rajtár. Zo svojej predchádzajúcej pozície si prináša bohaté skúsenosti z práce v renomovanom medzinárodnom tíme, ale zároveň dôverne pozná slovenský trh. Preto verím, že  spolu dokážeme komunikáciu značky ŠKODA osviežiť a budeme prinášať inšpiratívne koncepty nielen v auto moto oblasti,“ hovorí Jaroslav Hercog, riaditeľ spoločnosti ŠKODA AUTO Slovensko.

Roman Rajtár pôsobil od roku 2013 v pozícii PR manažéra ŠKODA AUTO Slovensko. V roku 2018 sa presunul do centrály ŠKODA AUTO v Českej republike, kde pracoval ako koordinátor globálnej stratégie a kontentu značky na oddelení medzinárodného marketingu. Na starosti mal rozvoj a implementáciu globálnej stratégie značky, korporátnej identity a dizajnu. Zároveň zastrešoval projekty podporujúce vnímanie a rast imidžu značky, ako aj medzinárodných brand kampaní či stratégiu komunikácie elektromobility, vrátane globálnej komunikačnej kampane.
Jan Steyrer posilní predajný tím spoločnosti ŠKODA AUTO v Mladej Boleslavi, kde prevezme vedenie predajného regiónu zodpovedného za Áziu, Blízky východ a Latinskú Ameriku.

„Teší ma, že mám príležitosť pokračovať v mojej misii pre značku ŠKODA opäť doma na Slovensku. Verím, že moje skúsenosti z globálneho marketingu, znalosť slovenského trhu a profesionálny tím ŠKODA na Slovensku sú tou správnou kombináciou, ktorá nám umožní posunúť vnímanie a imidž značky na ešte vyššiu úroveň. Celý automobilový priemysel prechádza zásadnou transformáciou súvisiacou s digitalizáciou a elektromobilitou, ktorú navyše tento rok poznačila globálna pandémia. Naším cieľom je nielen zdolať tieto výzvy a upevniť si pozíciu trhového lídra, ale hľadať aj nové netradičné cesty ako efektívne osloviť stálych, ale aj nových zákazníkov. Naša značka je sebavedomá, inovatívna a ľudská, a taká musí byt aj naša komunikácia,“ povedal Roman Rajtár.