Do vedenia Esetu nastupuje bývalý britský veľvyslanec na Slovensku

Do vedenia Esetu nastupuje bývalý britský veľvyslanec na Slovensku Foto: FB British Embassy, Bratislava

Bývalý britský veľvyslanec na Slovensku Andy Garth nastupuje do spoločnosti ESET ako Government Affairs Lead a na starosti bude mať vzťahy s verejným sektorom na celom svete.

Po úspešnej kariére v štátnej správe a diplomacii má Andy bohaté skúsenosti z medzinárodných vzťahov, pričom si v mnohých krajinách vybudoval rozsiahle kontakty v diplomacii, obchode i politike, informuje spoločnosť Eset v tlačovej správe.

Po absolvovaní viacerých zahraničných pracovných pozícií v technologických centrách ako sú Taiwan, Južná Kórea, India či Belgicko, bol Andy Garth v roku 2014 menovaný za britského veľvyslanca na Slovensku, kde pôsobil do augusta minulého roka.

Prechod do sveta technológií je pre Andyho Garetha skôr návratom, keďže na začiatku kariéry pôsobil aj vo funkcii Science and Technology Officer v Britskom obchodnom a kultúrnom úrade v Tchaj-peji. V tejto funkcii mal na starosti spoluprácu medzi technologickými inovátormi a podnikateľmi.

„Som veľmi rád, že sa stávam súčasťou jednej z najväčších svetových spoločností v oblasti kybernetickej bezpečnosti práve v čase, kedy sú obrovské benefity digitálnej éry podkopávané ľuďmi so zlými úmyslami. Teším sa na spoluprácu s našimi partnermi vo vládnych inštitúciách po celom svete pri spoločnej obrane proti súčasným ako aj budúcim kybernetickým hrozbám,“ povedal Andy Garth.