V agendách kreatívnych agentúr Orangeu došlo k zmenám

V agendách kreatívnych agentúr Orangeu došlo k zmenám Ilustr. foto Orange

Spoločnosť Orange od 1.4. 2021 pristupuje k zmenám a prerozdeleniu agendy medzi svojimi kreatívnymi agentúrami. Robí tak „v súlade s dlhodobým úsilím maximálne a čo najefektívnejšie prepájať komunikáciu v online a offline svete,“ vysvetľuje spoločnosť v stanovisku pre Omediach.com.

 

Využitie synergie pri tvorbe kreatívy z jednej agentúry, nerobiť rozdiely medzi online a offline kreatívou, práve naopak, navzájom sa dopĺňať a podporovať ideálne jedným rukopisom sú hlavnými dôvodmi, kvôli ktorým Orange pristupuje k týmto zmenám.

Pri tejto príležitosti sa po 4 rokoch spolupráce Orange lúči so svojou digitálnou agentúrou Zaraguza, ktorá bola zodpovedná za online reklamnú kreatívu, nákup online médií, ako aj komunikáciu na sociálnych sieťach. „Nielen kreatívne a inšpiratívne projekty, ale predovšetkým ľudský a profesionálny prístup a vždy 100% nasadenie je to, čo zdobilo celý tím Zaraguzy,“ ďakuje Martin Hromkovič, riaditeľ marketingu pre rezidenčných zákazníkov a značky spoločnosti Orange Slovensko. Zaraguza naďalej pokračuje pri zastrešení webovej agendy.

„Zaraguza si veľmi váži, že mohla úspešne a efektívne pracovať pre značku, akou je Orange a do poslednej chvíle spolupráce dosahovať výborné výsledky v úlohách zadaných klientom. Sme hrdí na to, že náš výkon klient vždy oceňoval a že kvalita našich výstupov nikdy nedala dôvod ku spochybňovaniu spolupráce. Samozrejme, mrzí nás, že úspešný príbeh musí skončiť. Želáme spoločnosti Orange, aby sa jej plány, ktoré reorganizáciou spolupráce deklaruje, naozaj podarilo naplniť,“ ďakuje Anna Dzurjaníková zo Zaraguzy.

Agenda reklamnej agentúry Elite / Monady Lovers, ktorá vzišla z minuloročného tendra a s ktorou spolupracuje Orange od začiatku roku 2021, sa rozširuje aj o kreatívne riešenia a zastrešenie celkovej online komunikácie vrátane komunikácie na sociálnych sieťach.
"Sme veľmi poctení, že sme v minuloročnom tendri na kreatívnu agentúru presvedčili svojim prístupom a riešeniami Orange natoľko, že nám zveril aj svoju digitálnu agendu. Celkovo to považujeme za správny krok. Konzistentná a dlhodobá komunikácia by mala “hrať” naprieč všetkými kanálmi a médiami. A značka Orange si presne takú komunikáciu zaslúži. V Elite máme navyše digitál silne v DNA, takže sa na túto výzvu tešíme,” povedal k rozšírenej spolupráci Marián Hlinka, Client Service Director, Elite / Monday Lovers.

Za nákup online médií bude od 1.4. 2021 zodpovedná mediálna agentúra MediaCom. „Orange nám dáva príležitosť ukázať naše kompetencie naprieč celou nákupnou cestou spotrebiteľa. Naša digitálna propozícia prešla obrovskou transformáciou, aj preto sa tomuto mandátu veľmi tešíme,“ hovorí Andrej Dziak, CEO, MediaCom Bratislava.