Veľký úspech slovenských PR agentúr, ktoré bodujú aj v zahraničí

Veľký úspech slovenských PR agentúr, ktoré bodujú aj v zahraničí Foto: Sabre

Prestížne medzinárodné PR ocenenia SABRE Awards 2022 v regióne EMEA zverejnili tohtoročné shortlisty. Asociácia public relations Slovenskej republiky zaznamenala úspech svojich členských agentúr Neopublic, Seesame, SKPR STRATEGIES, PA Matters, ktorým sa so svojimi prácami podarilo získať až 8 shortlistov.

Ocenenia SABRE prinášajú najlepší výber prác v odvetví public relations a zameriavajú sa na projekty, ktoré majú pridanú hodnotu, viditeľný a merateľný zásah a zároveň veľkú mieru kreativity.

Ako reagujú členské agentúry na získanie shortlistov?

„Teší nás medzinárodný úspech kampane Cigaretovník na súťaži SABRE Awards. Sme radi, že sa nám podarilo vytvoriť nápaditú kampaň, ktorá zmenila správanie spotrebiteľov smerom k ochrane životného prostredia. Výsledky kampane ocenili aj tabakoví výrobcovia, ktorí sa rozhodli pokračovať v projekte aj v Českej republike,“ uviedol Roman Záhorec, Managing partner CZ & SK Neopublic.

„Konfrontácia s globálnym prostredím je pre kvalitatívny rast našich projektov mimoriadne dôležitá. Kontinuálne od roku 2017 výrazne bodujeme v tejto prestížnej medzinárodnej súťaži. V tomto roku sme zaujali nielen rozsiahlou integrovanou kampaňou, ale aj projektami internej komunikácie. Obzvlášť ma teší, že hodnotiteľov v SABRE Awards zaujal projekt internej aplikácie, ktorá výrazne podporuje spoluprácu a spolupatričnosť našich tímov," uviedla Michaela Benedigová, Managing Director & Partner SEESAME Communication Experts.

„Veľmi sa tešíme, že po úspešnom ťažení na PR ocenení PROKOP a získaní titulu PR agentúra roka sú naše práce shortlistované aj na svetovej súťaži. Malé Slovensko boduje. Tieto výsledky sú dôkazom, že sme naozaj kreatívni, vieme projekty excelentne exekuovať a nebojíme sa ich ukázať svetu. Verím, že v konkurencii silných krajín celkovo ako branža obstojíme," uviedla Soňa Lexmanová, Managing Directorka SKPR STRATEGIES, prezidentka APRSR.

„Miesto v shortliste EMEA si nesmierne ceníme. Je to pre nás dôkaz, že aj mladá agentúra zo Slovenska má možnosť preraziť medzi medzinárodnými etablovanými agentúrami,“ uviedol Matej Beňuška, Managing Partner PA Matters.

Celkový zoznam SABRE AWARDS 2022: https://www.provokemedia.com/events-awards/sabre-awards/sabre-awards-EMEA/2022-sabre-awards-emea-finalists