Xerox má nového generálneho riaditeľa

Xerox má nového generálneho riaditeľa Foto: Xerox

Spoločnosť Xerox oznámila, že do pozície nového generálneho riaditeľa vymenuje jej predstavenstvo Stevena Bandrowzcaka.

Steven Bandrowczak nastúpil do Xeroxu v roku 2018 na pozíciu prezidenta a prevádzkového riaditeľa spoločnosti a po odchode Johna Visentina pôsobil ako zastupujúci generálny riaditeľ. Ako prezident a prevádzkový riaditeľ bol Bandrowczak zodpovedný za rozvoj a realizáciu globálnej prevádzkovej stratégie pre softvérové a inovačné aktivity spoločnosti Xerox. Ďalej bol zodpovedný za podporné aktivity spoločnosti vrátane obchodnej stratégie, dodávok produktov a služieb, zákazníckeho vyúčtovania a informačných technológií. Pôsobil aj v pozícii prezidenta spoločnosti Xerox Holdings Corporation a predsedu predstavenstva spoločnosti CareAR.

„Steven Bandrowczak preukázal jednoznačné výsledky pri využívaní digitálnych platforiem na zvyšovanie podielu na trhu a ziskovosti spoločnosti,“ reagoval na vymenovanie nového generálneho riaditeľa James Nelson, predseda predstavenstva spoločnosti Xerox. „Zároveň sa aktívne zapájal do diania v spoločnosti, keď ho Xerox najviac potreboval, a preukázal svoju schopnosť viesť spoločnosť s nadšením a dostatočnou empatiou. Predstavenstvo je plne presvedčené, že Steven je tým správnym lídrom, ktorý povedie Xerox vpred,” dodal Nelson podľa tlačovej správy spoločnosti.

„Pokorne prijímam rozhodnutie predstavenstva vymenovať ma do pozície generálneho riaditeľa. Vidím v spoločnosti veľký potenciál a je mi cťou, že môžem pracovať po boku všetkých kolegov z Xeroxu pri budovaní spoločnosti,“ uviedol Steven Bandrowczak.

Steven Bandrowczak bol v minulosti prezidentom Telekomunikačných médií a technológií v spoločnosti Sutherland Global Services. Predtým pôsobil ako senior viceprezident pre globálne podnikové služby v spoločnosti Hewlett-Packard,  viedol prax outsourcingu podnikových procesov v skupine Enterprise Services Group. Počas celej kariéry zastával vedúci manažérskej pozície v spoločnostiach ako Avaya, Nortel, Lenovo, DHL a Avnet.