Kofola prináša na trh nový bylinkový ľadový čaj v troch verziách

Kofola prináša na trh nový bylinkový ľadový čaj v troch verziách Foto: Rajec

Na trh s ochutenými vodami prináša Rajec novinku zo slovenských byliniek v podobe bylinkového ľadového čaju. "Nesýtený Rajec Čaj Ľadová bylinka ponúkne osvieženie, ktoré je založené na prírodných výťažkoch, je bez konzervantov, a navyše s menším obsahom cukru ako majú bežné ľadové čaje," píše v tlačovej správe spoločnosť Kofola ČeskoSlovensko, pod ktorú patrí aj značka Rajec.

Distribúcia všetkých troch Ľadových byliniek už začala a prvé fľaše dorazili do slovenských obchodov začiatkom februára 2023. V súčasnosti sú všetky príchute dostupné na pultoch obchodov vo formáte 1,5 l, teda v ideálnom rodinnom balení na doma. Výrazná marketingová kampaň začína pred Veľkou nocou od 1. apríla 2023. Okrem televízie, printovej a outdorovej reklamy bude tiež prebiehať sampling na eventoch a PR kampaň. 

„Keď sme v roku 2006 prišli ako prví na trh s extraktmi z pravých byliniek v ochutených vodách Rajec Bylinka, bola to revolúcia na trhu. Slováci si chuť byliniek rýchlo obľúbili a dnes sú naše ochutené vody najpredávanejšou značkou na slovenskom trhu. Keďže spojeniu bylín s pramenitou vodou za tých takmer 20 rokov rozumieme, rozhodli sme sa rozvíriť stojaté vody v kategórii ochutených vôd a prísť na trh s úplne novým typom nápoja - s ľadovým čajom postaveným na našom bylinkovom know-how,“ hovorí za značku Rajec Richard Gažo, marketing manager, Kofola ČeskoSlovensko.

Nový produktový rad Rajec Čaj Ľadová bylinka obsahuje 3 príchute – Mäta, Nechtík a Rakytník. To je výber byliniek, ktoré uspeli pri vývoji novinky.

Ako všetky ochutené vody pod touto značkou, ani Rajec Čaj Ľadová bylinka neobsahuje konzervanty ani umelé prísady. "Jeho farebnosť je tiež výsledkom čistého spojenia s extraktom z pravého čaju. Vďaka nižšej sladkosti zachutí aj tým spotrebiteľom, ktorí sledujú obsah cukru vo svojom pitnom režime alebo im bežné sladené nápoje jednoducho nechutia," píše spoločnosť.

„Aj pri tohtoročnej novinke sme sa držali nášho presvedčenia, že najlepšie bylinky rastú u nás doma. Pri vývoji receptúr sme intenzívne spolupracovali s miestnymi bylinkármi z Rajeckej doliny, kde si pestujeme a zbierame vlastné bylinky, ale ich aj vykupujeme od miestnych zberačov a pestovateľov. V novinke tak nájdete iba bylinky vypestované na Slovensku,“ popisuje vývoj produktu Richard Gažo.