Sloboda a Solidarita ohlásila predvolebnú kampaň s novým logom aj názvom (FOTO)

Sloboda a Solidarita ohlásila predvolebnú kampaň s novým logom aj názvom (FOTO)

Po víkendovej fotke bosých členov strany v rifliach a bielych tričkách Sloboda a Solidarita spustila predvolebnú kampaň s názvom „Meníme hru“ a ohlásila nový názov aj logo. Biele tričká sa už v ich oficiálnej kampani neobjavili. Sloboda a Solidarita je po novom SASKA, „pretože práve takto ju najčastejšie volajú ľudia.“ Na kampaň si strana prizvala marketéra Mareka Prchala z kampane Andreja Babiša, ktorá podľa českých PR agentúr porušovala všetky etické zásady komunikácie.

Prečo názov SASKA? "Je to krátky názov prispôsobený pre mobilné zariadenia, kde sú najmä mladí voliči. Strana im ponúka veľa tém, ktorých je prirodzeným hlásateľom - či už ide o ekonomiku, verejné financie, práva žien a detí, duševné zdravie, práva LGBTI+, moderné vzdelávanie, spravodlivosť, podporu Ukrajiny a prozápadnú orientáciu krajiny," píše strana v tlačovej správe.

 

Logo je sprevádzané heslom SLOBODA A SOLIDARITA, čo je spoločne so zelenou farbou jediným prvkom kontinuity, ktorý vo vizuálnom štýle zostal. Logo bude strana používať spolu so súčasným a ponecháva si aj svoj názov, takže na volebných lístkoch uvidíte stále názov Sloboda a Solidarita.

 
Nové logo SASKA sa objaví v online a outdoorovej kampani, ktorá zahŕňa billboardy, bigboardy a CLV. Úplne nanovo predstavuje šesť tvárí strany: Janku Bittó Cigánikovú, Juraja Krúpu, Branislava Gröhlinga, Mariána Viskupiča, Máriu Kolíkovú a Richarda Sulíka.

SaS potvrdila, že na novej kampani sa podieľal aj český kontroverzný marketér Marek Prchal, ktorý v minulosti pracoval pre Andreja Babiša. „Marek Prchal pracoval s našimi tímlídrami a tímom v strane a rokujeme o ďalšej spolupráci,“ odpovedali pre Denník N z komunikačného oddelenia. Marek Prchal stál nedávno za prezidentskou kampaňou neúspešného kandidáta a predsedu hnutia ÁNO Andreja Babiša, ktorá podľa vyhlásenia českej Asociácie public relations porušovala niekoľko etických pravidiel súčasne, zneužila napríklad motív strachu či vedome šírila poplašné správy.

Podrobnosti: PR agentúry: Babišova kampaň porušovala všetky etické zásady komunikácie

„Áno, my naozaj meníme hru. Ideme do boja,“ povedal Richard Sulík. „Rozhliadnite sa. Vidíte snáď na Slovensku niekoho iného, kto nemá žiadny korupčný škandál, kto drží slovo, kto má program zostavený naozajstnými expertmi, kto má viac ako 10 rokov skúseností, ako tieto konkrétne riešenia pre ľudí presadiť, kto sa neriadi ideológiou, ale zdravým rozumom a kto má úprimnú chuť postaviť tú najlepšiu možnú budúcnosť pre Slovensko? Všetci, ktorí nám veria, menia hru s nami. Nenechajú sa podplatiť rozhadzovaním, ktoré budú splácať naše deti. Už majú dosť chaotických amatérov. Zaujímajú ich konkrétne zmeny, pre ktoré sa mladým oplatí zostať na Slovensku. Chcú už konečne reálne výsledky. A chcú sebavedomé Slovensko, ktoré najlepšie vie, čo potrebuje."