SND spustilo predaj vstupeniek a abonentiek na sezónu 2023/24

SND spustilo predaj vstupeniek a abonentiek na sezónu 2023/24 Foto: SND

Slovenské národné divadlo spustilo predaj vstupeniek na predstavenia divadelnej sezóny 2023/2024. Diváci si už môžu zakúpiť aj abonentky. SND ponúka v novej sezóne až štyri abonentné balíky.

Slovenské národné divadlo spustilo vo štvrtok 15. júna predaj vstupeniek na nasledujúcu sezónu 2023/2024. Diváci si môžu zakúpiť vstupenky na predstavenia Opery a Baletu SND do konca kalendárneho roka a na septembrové činoherné predstavenia.

Opera hneď v úvode septembra ponúkne dve predstavenia veľkolepej inscenácie Svätopluk aj galakoncert Lucia Popp Tribute venovaný menovanej opernej dive. Nebude chýbať ani rozprávková Rusalka a koncom mesiaca do repertoára pribudne nová inscenácia Verdiho Nabucca. Balet uvedie klasický rodinný titul Zle strážené dievča/La Fille mal gardée. Činohra otvorí sezónu obľúbenou hrou Je úžasná, no v septembri ponúkne aj tituly ako Kým prídu Stouni… a novinky Deti a Malé ženy.

Vstupenky do Slovenského národného divadla si diváci môžu zakúpiť osobne v pokladnici SND alebo pohodlne online cez web www.snd.sk. Elektronické vstupenky si už diváci nemusia tlačiť, pri vstupe do sály stačí ukázať QR kód v telefóne.

Diváci si pohodlne online môžu zakúpiť aj darčekové poukážky v hodnote 20, 35 a 50 eur a rovnako ich online aj využiť.

Takisto si návštevníci môžu online uplatniť aj študentské, učiteľské a seniorské zľavy vo vybraných kategóriách, ako aj zľavy pre osoby ZŤP. Opera na svoje predstavenia ponúka aj možnosť zakúpiť si detskú vstupenku na akékoľvek miesto v sále za 15 eur.

„Vlani sme spustili nový elektronický predajný systém vstupeniek, takzvaný ticketing. Podarilo sa nám tým výrazne posilniť online predaj a divákom tak uľahčiť nakupovanie vstupeniek. Už nemusia kvôli zľavám alebo uplatneniu darčekových poukážok chodiť osobne do pokladnice SND ako kedysi. Naším cieľom aj v novej sezóne bude naďalej skvalitňovať služby pre zákazníkov, radi by sme v budúcnosti napríklad divákom umožnili online aj nákup nášho divadelného merchu,“ hovorí generálny riaditeľ SND Matej Drlička.

„V neposlednom rade sme veľmi radi, že po dlhých troch rokoch intenzívnych stavebných prác v bezprostrednej blízkosti novej budovy SND otvoríme 104. divadelnú sezónu bez výrazných dopravných a iných obmedzení súvisiacich so stavebným ruchom. Veríme, že zrevitalizované okolie divadla a predĺžená pešia zóna tiež prispejú k lepšiemu komfortu našich divákov pri návšteve SND,“ dodáva Drlička.

Od 15. júna sú tiež v predaji abonentky na nasledujúcu sezónu. Abonentka je predplatená vstupenka na sériu vybraných divadelných predstavení. Obsahuje vstupenky na konkrétne sedadlo a konkrétne divadelné predstavenia, ktoré sa konajú na pevne stanovenom mieste a termíne v rámci sezóny 2023/2024.

Tento rok ponúka SND na výber až 4 abonentné balíky:

Abonentný balík Činohra:
Inscenácie: Ježiš z Montrealu, Blázni z Valencie, Pred očami Západu, Sme v pohode, Odliv, Vassa

Abonentný balík Premiéry Opery a Baletu:
Inscenácie: Nabucco, Labutie jazero, Hubička, Manon, Madama Butterfly

Abonentný balík Opera:
Inscenácie: Nabucco, Koncert Peter Mikuláš 70, Hubička, Predaná nevesta, Madama Butterfly

Abonentný balík Balet:
Inscenácie: Labutie jazero, Umenie pre život, Manon, Fashion Ballet ´24

Abonentky je možné si zakúpiť v pokladnici SND počas otváracích hodín do 14.  septembra. Bližšie informácie k abonentkám sú uvedené na webovej stránke divadla.