Na bitku Kaliňáka s Matovičom už pohotovo zareagoval Kaufland (FOTO)

Na bitku Kaliňáka s Matovičom už pohotovo zareagoval Kaufland (FOTO)

Videá z incidentu exministra vnútra Roberta Kaliňáka a expremiéra Igora Matoviča dnes zaplavili sociálne siete aj spravodajstvo slovenských médií. Videá, ktoré naživo prinášali OĽANO aj Smer, už majú státisíce videní. Primitívny a absolútne nevhodný spôsob predvolebnej konfrontácie dvoch známych politikov sa už dostal aj do marketingu.

Len pár hodín po živom prenose súboja politikov prišiel obchodný reťazec Kaufland s reklamou na sociálnych sieťach, v ktorej bitkárom ponúka lekárničku.

„Keď sa pobiješ v aute… Vždy je dobré mať poruke prvú pomoc. Koniec-koncov, je to povinná výbava automobilov. (V akcii od 14.9.)“ zareagovalo marketingové oddelenie na sociálnych sieťach.

Podrobnosti: Matovič a Kaliňák sa pobili naživo na tlačovke Smeru (VIDEO)

Aktéri bitky ďalej prerážajú dno politickej komunikácie

Nevhodná politická komunikácia s incidentom neskončila. Namiesto ospravedlnenia za nevhodné správanie a odsúdenia násilia sa všetci aktéri k násiliu prihlásili a ním sa aj dokonca chválili.

Kaliňák pre startitup.sk povedal, že svoj postup považuje za absolútne legálny a incident neľutuje. Richard Glück je na svoj počin hrdý, záberom na to, ako päsťou udrel Matoviča, sa pochválil na facebooku, neskôr tento status zmazal:


Matovič zas na facebooku zverejnil fotku tenisky, ktorou kopol Kaliňáka: "Minulý rok som ich dostal od Veroniky na narodky, odvtedy sme spolu prežili možno aj 300 dní … a pomaly som im už chcel prestať byť verný, keďže sú už trochu hladné … no ale po tom, čo dnes dala táto babička “lavačka”, im to predsa urobiť nemôžem?"