Sochy v Bratislave majú modré šály

Sochy v Bratislave majú modré šály Kharisma

K modrým šálom s nápisom „vráťme modrú do hry" sa prihásila PR agentúra, ktorá tvrdí, že "nie je jasné o akú iniciatívu ide a s čím sa šály spájajú" a zároveň naráža na prezidentské voľby.

 

 

 

Šály sa objavili v piatok ráno asi na dvadsiatich sochách v Bratislave, deň pred voľbami.

Na rozdiel od bežných teasingových kampaní, kde nikto dianie nekomuntuje, ale necháva okolo kampane tajomstvo, na kampaň upozorňuje tlačovou správou agentára Kharisma.

„Nie je jasné, o akú iniciatívu sa jedná a kto túto aktivitu spustil, a tak je zatiaľ zmysel modrých šálov v rovine špekulácií. Zdá sa, že ide o cielenú kampaň, no žiadna organizácia sa k nej doteraz verejne nepriznala," píše Kharisma. „Síce nie je jasné o čo ide a kto sa za touto aktivitou skrýva, bratislavským turistom to zjavne neprekáža a fotia sa aj so šálmi. Domáci sa o šály zaujímajú tiež, niektorí si ich spájajú s prezidentskými voľbami," píše agentúra.

Modrý šál mal byť na soche Hviezdoslava, Napoleona, Schöneho Náci a ďalších.

Narážky na voľby nemusia znamenať hneď predvolebnú kampaň. Na myšlienke volieb sa zviezla napríklad spoločnosť Mercedes Benz, ktorá dnes do niektorých denníkov vkladala obálky s narážkami na voľby prezidenta a predstavovala nový model.