Médiá naleteli na video s reportérkou, ktorá spadla do vody

Médiá naleteli na video s reportérkou, ktorá spadla do vody

Viaceré spravodajské weby, aj na Slovensku, zverejnili vtipné video o tom, ako holandská reportérka spadla do vody, keď robila rozhovor so starostom mesta. len máloktoré si všimli, že ide o zámerný fake.

 


„Redaktorku", ktorá svojou nešikovnosťou aj vzhľadom pripomínajúca hlavnú postavu z filmu Bridget Jones, sleduje kamera, ako prichádza na lodi k starostovi, mimovoľne sa pri rozhovore chytí lana, stratí rovnováhu a padá do vody, akurát na mieste, kde nie je zábradlie. Vo videu počuť hlasité šplechnutie vody, ale aj vidieť ako sa jej snaží starosta pomôcť  s retiazkou, ktorú si dáva dole s krku, alebo ako zvukár k nej naťahuje mikrofón. "Redaktorka však ani netušila ako sama rozhovoru dodá správnu „šťavu". Keď prišla k starostovi a položila mu prvú otázku, na odpoveď už nečakala," píšu napríklad tvnoviny.sk či čas.sk.

Martje Oesterholt, ktorá spadla do vody, nie je ani reportérka a nespadla nedopatrením, ale zámerne. Venuje sa marketingu a aktuálne sa teší na Twitteri, ako na jej video naleteli viaceré spravodajské weby po celom svete. Ide totiž o kampaň mesta, ktoré chce takto pritiahnuť pozornosť k chystanému hudobnému festivalu.