Skupina J&T údajne kúpila Levné knihy

Skupina J&T údajne kúpila Levné knihy

Finančná skupina rozširuje svoje aktivity. Patrik Tkáč sa nedávno stal spolumajiteľom bulvárneho Blesku. Skupina J&T rozširuje aj svoj vplyv na knižnom trhu. K Panta Rhei vraj podľa českého denníka E15 kúpila české vydavateľstvo Levné knihy.

Spoločnosť Levné knihy doteraz vlastnili súrodenci Ján Maivald a Helena Šimková, od konca mája patrí spoločnosť novozaloženej spoločnosti Eurofactor Group , ktorej materská firma sídli v lichtenštajnskom Vaduze, informuje český denník E15, podľa ktorého Levné knihy takto skončili v investičnej skupine J&T.

"Má sa jednať o rovnakú skupinu , ktorá vlastní Neoluxor a Euromedia, " potvrdil pre E15 zdroj z knižného trhu. Mainvald ani Šimková už v predstavenstve ani dozornej rade Lacných kníh nefigurujú.
Denník E15 nezverejnil stanovisko J&T. Ppkúšame sa ho získať.
V roku 2012 J&T cez spoločnosť Diversified Retail Company získala štyridsaťpercentný podiel v slovenskom kníhkupectve Panta Rhei. DRT vznikla v roku 2010 ako spoločnosť orientujúca sa na investície v oblasti retailu, médií a reklamy.
Patrik Tkáč vlastní v ČR spolu s Danielom Křetínským Czech News Center, spoločnosť ktorá vznikla po prevzatí spoločnosti Ringier Axel Springer CZ.

Sieť maloobchodných predajní pod značkou Levné knihy pôsobí na českom trhu v oblasti predaja kníh a mediálnych nosičov už viac ako pätnásť rokov. Celú maloobchodnú sieť, nakladateľstvo a veľkoobchodné kontrakty s obchodnými reťazcami prevzala koncom roka 2008 spoločnosť Levné knihy. V roku 2011 mala spoločnosť v ČR 46 vlastných predajní v ČR a jednu na SR.