Hovorca, ktorý potvrdil, že Trubač bude pracovať pre Najvyšší súd, tam už nepracuje

Hovorca, ktorý potvrdil, že Trubač bude pracovať pre Najvyšší súd, tam už nepracuje Foto: Prezident consulting

Minulý týždeň denník Sme informoval, že agentúru bývalého hovorcu prezidenta Ivana Gašparoviča Mareka Trubača oslovil Najvyšší súd.

 


„Mareka Trubača sme síce oslovili ako odborníka na komunikáciu a protokol na externú spoluprácu, ale nie je a nebol naším zamestnancom. Jeho úlohou by mala byť organizácia plánovaného medzinárodného podujatia na najvyššej úrovni," povedal minulý týždeň pre sme.sk hovorca súdu Matej Kereš.

 

Denník Sme zisťoval, ako Trubačovu agentúru Najvyšší súd vybral a za koľko. „Ani po týždni Najvyšší súd neobjasnil, ako si na spoluprácu vybral Trubača a koľko platí jeho firme za služby. Vysvetlením môže byť, že v kancelárii súdu je zamestnaná Trubačova svokra. Na Najvyššom súde pracuje matka Trubačovej manželky Marta Hrčková," píše sme.sk. „Zdôrazňujeme, že Najvyšší súd SR nemal a ani nemá uzavretý žiaden štátnozamestnanecký pomer, dohodu alebo zmluvu s pánom Marekom Trubačom alebo jeho firmou," povedal pre Omédiách.com Jozef Kaffka, riaditeľ kancelárie predsedníčky a správy súdu. Súvis s rodinným vzťahom, o ktorom píše sme.sk, nekomentoval.

Viac o agentúre Trubača: Marek Trubač radí, ako nebyť sedlák

V Centrálnom registri zmluv zatiaľ žiadne zmluva medzi spoločnosťou Mareka Trubača a NS SR zverejnená nie je.

Marek Trubač zatiaľ na otázky Omédiách.com neodpovedal. Minulý týždeň pre sme.sk povedal, že jeho agentúra by mala pomáhať pripraviť podujatie pre predsedov najvyšších súdov, cenu vtedy nevedel.

Zaujímavosťou je, že hovorca Najvyššieho súdu, ktorý minulý týždeň plánovanú spoluprácu s Trubačovou firmou potvrdil, už na Najvyššom súde nepracuje. „Štátnozamestnanecký pomer JUDr. Mateja Kereša bol skončený v skúšobnej dobe," povedal pre Omédiách.com Kaffka.