Spojenie Bažant Pohoda končí. Festival mení nielen názov

Spojenie Bažant Pohoda končí. Festival mení nielen názov Foto: C.Bachratý Pohoda

Po 14 rokoch sa mení názov letného hudobného festivalu. Aktualizácia.

 

 

Festival Pohoda končí partnerstvo so spoločnosťou Heineken Slovakia. Spoločnosti sa po 14 rokoch dohodli na ukončení spolupráce. „Značky festivalu Pohoda a piva Zlatý Bažant sa pred 14-timi rokmi spojili s cieľom vybudovať na Slovensku festival európskeho významu a svetových kvalít. Od začiatku spolupráce v roku 2002 sa tento zámer podarilo naplniť a obe značky posilnili svoje vedúce postavenie najznámejších brandov vo svojich oblastiach na Slovensku," oznámili dnes organizátori festivalu, ktorí zároveň Heinekenu poďakovali za spoluprácu.

 

Aktualizácia 16. 12. Novým partnerom festivalu bude opäť pivovar. Výzvu ponúknuť pivo návštevníkom 20. ročníka prijal Banskobystrický pivovar a.s. so svojou značkou Urpiner. „URPINER už dávno prekročil hranice banskobystrického regiónu a stal sa celoslovenským pivom, oceňovaným doma aj v zahraničí. Naše spojenie s festivalom Pohoda je preto prirodzený krok, ktorý potvrdzuje, že dobré pivo a dobrá hudba sú nerozluční spojenci vo vytváraní POHODY," povedal predseda predstavenstva pivovaru Branislav Cvik.

Dvadsiaty ročník festivalu mení názov na Pohoda 2016

Festival Pohoda sa po šestnástich rokoch vrátil ku svojmu pôvodnému názvu. Najznámejší slovenský festival tak pokračuje v trende veľkých európskych festivalov, ktoré postupne prestali v názve používať mená partnerov.

„Aj vďaka Zlatému Bažantu mohli naši návštevníci na festivale vidieť mnohé veľké mená svetovej hudobnej scény, zároveň k nám Heineken Slovensko prinášal aj viaceré pivné (Bažant Pub, Pohostinstvo) či kultúrne atrakcie (Bažant Kinematograf)," povedal riaditeľ festivalu Michal Kaščák.

Heineken bol roky generálnym partnerom festivalu, hlavnými partnermi sú stále na stránke spoločnosti Orange, Slovenská sporiteľňa a Budiš.

Festival, ktorý sa každoročne organizuje na letisku v Trenčíne.

Organizátori dnes oznámili aj ďalšie mená umelcov, ktorí budú súčasťou Pohody 2016: "Po potvrdení snových Sigur Rós prišlo ďalšie potvrdenie umelca, o ktorého sme sa snažili v podstate od začiatku festivalu. Pohoda 2016 je na zozname tour dates legendárnej britskej multiinštrumentalistky a speváčky PJ Harvey. Letisko v Trenčíne roztancuje zakladateľ elektroswingu Parov Stelar či gypsy-punk z New Yorku Gogol Bordello. Okrem nich návštevníci Pohody uvidia legendu slam poetry Saula Williamsa, anglického drum&bassového producenta SPOR-a, elektroclash v podaní Chicks on Speed, punk-rap z New Jersey dvojice Ho99o9, bluesové voodoo My Baby či elektro-rock fínskej kapely K-X-P."