Novým prezidentom ADC je Martin Woska

Novým prezidentom ADC je Martin Woska Foto: ADC

Členovia združenia Art Directors Club Slovakia na svojom poslednom stretnutí zvolili nových členov, prezídium aj nového prezidenta.

Najprv bolo zvolených sedem členov prezídia, ktorí spomedzi seba vybrali jedného kandidáta, ktorý bol podľa nich najlepším možným adeptom na prezidenta klubu. „Valné zhromaždenie následne výber prezídia odhlasovalo, a tak sa novým vedúcim jednohlasne stal Martin Woska z TRIAD Advertising. Tým vystriedal doterajšieho prezidenta klubu Petra Kačenku z agentúry Wiktor Leo Burnett," píše ADC v tlačovej správe.

"Je to pre mňa nečakaná výzva a o to väčšia česť, že mi členovia a prezídium ADC takto dôverujú. Keď som prišiel do ADC, bolo jeho najdôležitejšou agendou zostaviť porotu Zlatého klinca a udeliť ocenenie Filip. Dnes máme rozbehnuté viaceré medzinárodné projekty a spolupráce ako ADC Europe, Golden Hammer, Golden Drum či české ADC, ktorých cieľom je viac zviditeľniť slovenskú reklamu vo svete a týmto spôsobom dvíhať jej úroveň aj tu doma. To dvíhanie úrovne je podľa mňa najväčšia a najťažšia úloha, povedal nový prezident Martin Woska. „Reklama sa zmenila a práca v reklame tiež. Chceme, aby to mladí vedeli, aby práca v reklame bola pre nich atraktívnejšia a aby boli na ňu čo najlepšie pripravení. A určite chceme, aby ADC malo hmatateľné výsledky, aby ho bolo vidieť a cítiť a aby nebolo len exkluzívnym klubom, ktorý existuje len preto, aby sa doňho dalo prihlásiť," dodal.

Novozvolenými členmi prezídia sú: Vlado Kurek, Lenka Slovák Bónová a Katarína Popracová. S predchádzajúceho prezídia do nového prešli Peter Michalka, Peter Darovec a Peter Kačenka. Darovec a Kačenka boli zároveň menovaní za viceprezidentov klubu.