Najobľúbenejšie sú hračky s tématikou Hviezdnych vojen

Najobľúbenejšie sú hračky s tématikou Hviezdnych vojen Foto: starwarsnet.com

Mimoni, Jurský park a Avengers sú pozadu.

 

 

Predaj hračiek s tematikou Hviezdnych vojen dosiahol 700 mil. USD. Tržby z predaja hračiek s tematikou Hviezdnych vojen dosiahli vlani v Spojených štátoch viac než 700 miliónov USD. Stali sa tak najobľúbenejším tovarom v hračkárskom priemysle. Uviedla to výskumná skupina NPD Group.

Príjmy z predaja hračiek ako svetelný meč Kylo Rena, droid BB-8 a model vesmírnej lode Millennium Falcon predbehli čísla z predaja hračiek spojených s filmami Jurský svet, Mimoni a Avengers spolu, dodala NPD.

Celkový predaj hračiek v USA vlani stúpol o 6,7 percenta na 19,4 miliardy USD. Vlaňajší rok tak patril pre hračkársky priemysel medzi najsilnejšie za niekoľko rokov, napísala agentúra Reuters.

Film Star Wars: Sila sa prebúdza prišiel do kín minulý rok. Hračky s tematikou nového filmu sa začali predávať v USA 4. septembra. Siedmy diel hviezdnych vojen sa stal kasovým trhákom a zaznamenal za premiérový víkend v Severnej Amerike aj na celosvetovej úrovni rekordné tržby. ďalší diel sa do kín dostane až na konci roka 2017.