Toto sú víťazi ankety Hovorca roka 2016

Toto sú víťazi ankety Hovorca roka 2016 Foto: Hovorca roka

Asociácia hovorcov Slovenska dnes vyhlásila víťazov ankety Hovorca roka 2016.

 

 

Medzi hovorcami štátnych inštitúcií zvíťazila Patrícia Macíková, hovorkyňa Finančnej správy, v minulosti redaktorka Slovenskej televízie.

V kategórii Samospráva a neziskový sektor obsadil prvú priečku hovorca Mestskej časti Bratislava – Nové mesto Marek Tettinger, ktorý bol v minulosti tiež novinár.

V komerčnom sektore patrí prvenstvo Tomášovi Kráľovi, hovorcovi siete nemocníc Svet zdravia. Informáciu poskytol webu Omédiách.com predseda asociácie Milan Vanga.

Odporúčame aj: Zoznam nominovaných v ankete Hovorca roka 2016

Hovorcov vybrala odborná porota zo shortlistu, ktorý vytvorili zástucovia médií, PR agentúry, samotní hovorcovia aj akademická obec hlasovaním na www.hovorcaroka.sk

„Konečnému rozhodnutiu poroty predchádzala konštruktívna diskusia o každom nominovanom. O víťazoch v jednotlivých kategóriách rozhodla porota jednoznačne," povedal predseda Asociácie hovorcov Slovenska (AHS) Milan Vanga.
„Ocenili hlavne profesionálne zvládnutú krízovú komunikáciu Patrície Macíkovej na finančnej správe a vyzdvihli prácu s regionálnymi médiami v prípade Tomáša Kráľa. Marek Tettinger patrí dlhoročne k najlepším hovorcom v samospráve pre profesionálny a korektný prístup k médiám," vysvetlil Vanga.

Odborná porota sa rozhodla v aktuálnom ročníku neudeliť cenu TOP Hovorca roka. Táto cena patrí hovorcovi, ktorý za hodnotené obdobie výnimočným spôsobom komunikoval zložité témy pri zachovaní profesionality a efektívnosti.