Akcia kotlebovcov v štátnom podniku bola na poslednú chvíľu zrušená

Akcia kotlebovcov v štátnom podniku bola na poslednú chvíľu zrušená Foto: FB ĽS NS Nitriansky kraj

Strana Mariána Kotlebu dnes avizovala predstavenie kandidáta ĽS NS na predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja, ktoré malo prebiehať krátko popoludní v štátnej inštitúcii.

 


Akciu kotlebovci avizovali v štátnom podniku Agroinštitút Nitra, ktorý je rezortným vzdelávacím zariadením Ministerstva pôdohospodárstva. „Poskytuje široké portfólio služieb hlavne v oblasti ďalšieho odborného celoživotného vzdelávania, odbornej prípravy a certifikácie pôdohospodárskych poradcov, v oblasti budovania odborne špecializovaného knižničného fondu, v zabezpečovaní účinného a efektívneho prístupu k informáciám a informačných zdrojom prostredníctvom informačných služieb a informačných technológií," píše na svojej stránke Agroinštitút. Priestor poskytuje aj na konferencie.

 

Tesne pred akciou Milan Uhrík z ĽS NS oznámil, že akcia nebude v Agroinštitúte ale v reštaurácii Artemis v OC Max v Nitre.

Podľa informácií Omédiách.com Agroinštitút si to s poskytnutím priestorov na stranícku akciu kotlebovcom rozmyslel. Vedenie Agroinštitútu akciu zrušilo.

Mnoho súkromných podnikov by kotlebovcom priestory neposkytlo. Niektoré avizované akcie ĽS NS sa majitelia priestorov či mestá rozhodli zrušiť dodatočne po negatívnych reakciách verejnosti. Napríklad v marci bol zrušený míting kotlebovcov v mestských priestoroch v Piešťanoch, podobne boli zrušené ich akcie v Nových Zámkoch či v Rimavskej Sobote.

 

Aktualizácia: Predpoludním sme sa telefonicky v Agroinštitúte informovali, či tlačová beseda ĽSNS bude. Zamestnanec nám oznámil, že akcia sa preložila do OC Max v Nitre, s tým, že tak rozhodlo vedenie Agroinštitútu. Do Agroinštitútu sme poslali otázky. Odpoveď nám prišla z ministerstva pôdohospodárstva: "Žiadna akcia zo strany Agroinštitútu, š.p., zrušená nebola. Agroinštitút nemal ani informáciu, ani nepotvrdil žiadnu objednávku od ĽS-SNS na konanie sa takejto akcie," napísal v odpovedi hovorca ministerstva pôdohospodárstva Vladimír Machalík.