Aj Tesco zavádza mimoriadne otváracie hodiny určené pre seniorov

Aj Tesco zavádza mimoriadne otváracie hodiny určené pre seniorov Foto: Tesco

Po reťazoch Lidl, Kaufland a Billa špeciálne hodiny na nakupovanie pre seniorov zavádza už aj obchodný reťazec Tesco.

“Zdravie a bezpečnosť našich zákazníkov, kolegov a dodávateľov sú pre nás na prvom mieste. Špeciálnu pozornosť venujeme seniorom, pretože patria k najviac ohrozeným a práve teraz potrebujú starostlivosť navyše. Aby sme ich čo najviac ochránili, zavádzame pre seniorov prednostné nákupné hodiny, a to každý pracovný deň od 9. do 10. hodiny,“ uviedla Veronika Bush, riaditeľka komunikácie Tesco na Slovensku.

Nové opatrenie na pomoc seniorom bude platiť pre všetkých približne 150 prevádzok Tesco, a to od budúceho týždňa.

„Špeciálne vyhradený čas pre seniorov na nákupy v predajniach je veľmi dobrým krokom. Naši najzraniteľnejší obyvatelia majú často spomalené zrakové a priestorové vnímanie, sú pomalší v pohybe, majú zníženú schopnosť prijať informácie a schopnosť uskladniť si tieto informácie. Nemajú toľko informácií zo sociálnych sietí či webu. Prosíme o trpezlivosť a toleranciu, raz budeme aj my v dôchodkovom veku,“ apeluje Mária Kovaľová, prezidentka Asociácie odborných pracovníkov v sociálnych službách.

Reťazec Tesco apeluje na zákazníkov, aby rešpektovali vyhradené nákupné hodiny pre seniorov. "Kontrolu ich dodržiavania momentálne nevieme zabezpečiť. Naši kolegovia sú v plnom nasadení, aby zabezpečili potraviny pre nás všetkých, a za ich obetavú prácu sme im nesmierne vďační," píše spoločnosť v stanovisku pre Omediach.com.

Čas vyhradené pre seniorov má aj Lidl a Kaufland (od 13:00 do 14:30) a Billa (8:00 do 9:00).

Najnovšie