Po Ruskej zmrzline mení názov aj Ruské vajce

Po Ruskej zmrzline mení názov aj Ruské vajce

Tradičný výrobok s názvom Ruské vajce už nebude „ruské“. Slovenský výrobca RYBA Košice sa v súvislosti so situáciou na Ukrajine rozhodol zmeniť názvom výrobku Ruské vajce a zároveň chce pomôcť Ukrajine. Výťažkok z predaja produktov Ruské vajce a Ruské vajce DUO pôjde organizácii Človek v ohrození na humanitárnu pomoc Ukrajine. Pôjde o limitovanú sériu produktov s dolepkou „Na pomoc Ukrajine“.

Výrobca končí s názvom „ruské vajce“ a od 14. apríla trvalo premenuje tieto výrobky na Piknik vajce a Piknik vajce DUO, ktoré bude platiť od 14. apríla.

„Ide o symbolický odkaz, že sme na strane mieru a slobody. Stojíme za Ukrajinou a chceme vyjadriť podporu a solidaritu ukrajinskému ľudu. Preto sme sa rozhodli, skôr ako trvalo zmeníme názov produktov, že označíme existujúce výrobky dolepkou „Na pomoc Ukrajine“ a výťažok z predaja pôjde v rámci spolupráce s organizáciou Človek v ohrození na pomoc našim susedom. Veríme, že sa nám týmto symbolickým krokom a finančnou podporou organizácie podarí zmierniť dopady na nevinných ľudí, ktorí sú nútení utekať zo svojich domovov,“ povedal Richard Duda, generálny riaditeľ TAURIS GROUP, pod ktorú výroba RYBA Košice patrí.

Produkty s dolepkami vyjadrujúcimi pomoc Ukrajine budú môcť zákazníci nájsť na pultoch predajní od 17. marca. Kupovať si ich budú môcť do konca apríla.

Ľuďom postihnutým vojnou tak prostredníctvom organizácie firma pomôže zabezpečiť nevyhnutnú humanitárnu pomoc, lieky, psychologickú podporu či ubytovanie.

Názov zmenil aj výrobca Ruskej zmrzliny. Tá sa zmenila na Ukrajinskú zmrzlinu. K zmene názvu pristúpili hneď v prvý deň invázie. „Cítime morálnu povinnosť vymedziť sa aspoň takouto formou proti agresívnemu a nespravodlivému počínaniu predstaviteľov Ruska a dať jasnú správu ľuďom z Ukrajiny žijúcim v Českej republike či na Slovensku, že na nich myslíme a podporujeme ich,“ povedal Prokop Volf, vedúci divízie Prima.

Najnovšie