Wolt buduje na Slovensku virtuálny obchodný dom

Wolt buduje na Slovensku virtuálny obchodný dom Ilustr. foto: Wolt

Spoločnosť Wolt pri príležitosti tretieho výročia fungovania na slovenskom trhu ohlásila, že rozširuje svoje pôsobenie v retailovom segmente. Fínsky startup okrem donášky jedla buduje nový koncept obchodného domu vo vrecku. Zákazníci stále viac inklinujú k okamžitej donáške a nechcú už na svoje objednávky dlho čakať. Práve v oblasti okamžitej donášky chce byť Wolt jednotkou na slovenskom trhu.

 Po troch rokoch na Slovensku pokrýva Wolt svojim servisom približne 30 percent celkovej slovenskej populácie. Počas tohto roka sa rozšíril už do 22 miest Slovenska a do konca roka plánuje pridať ďalších 15 miest. Pokračujúca expanzia Woltu zahŕňa aj nové segmenty, ktoré majú z platformy Wolt vytvoriť najväčší obchodný dom vo vrecku.

“Dnes už Wolt dávno nie je len o donáške jedla. V aplikácii zákazník nájde 15 percent partnerov z oblasti retailu a tento podiel sa bude zväčšovať. Virtuálny obchodný dom majú zákazníci vďaka platforme Wolt prakticky kedykoľvek po ruke a môžu si sami vybrať z pestrej ponuky tovaru, či už ide o nákup potravín, drogérie, kvetov alebo napríklad aj elektroniky. Najväčší podiel po jedle tvoria objednávky potravín – na tento segment sa dnes Wolt najviac sústredí. Okrem sesterského Wolt Marketu spolupracujeme aj s partnermi ako sú Tesco, Billa či Coop Jednota,“ povedal Tomáš Beniak, generálny riaditeľ Wolt Slovensko.

Wolt Market je novým konceptom online supermarketu s okamžitou donáškou potravín.

“Napriek tomu, že trh s okamžitou donáškou potravín prechádza na Slovensku aj v zahraničí racionalizáciou, Wolt Market plánujeme naďalej rozširovať. Najbližšie otvárame ďalšiu prevádzku v Bratislave,” povedala Jana Trnovská, generálna riaditeľka Wolt Market ČR a SR. Keďže ekonomická situácia a stúpajúce ceny ovplyvňujú zákaznícke správanie, Wolt Market rozširuje sortiment do rôznych cenových kategórií. Pracuje zároveň aj na vytvorení špeciálnej selekcie, kde bude niekoľko základných potravín za dlhodobo znížené ceny. Pri rýchlej objednávke potravín oceňujú zákazníci najmä úsporu času a komfort objednávky. “Racionalizácia, ktorú na trhu vidíme nie je šokujúca. Kľúčom k úspechu je v prvom rade kvalitná stratégia založená na číslach a pochopení kam trh smeruje nielen teraz, ale dlhodobo. V druhom rade je to priam posadnutosť efektívnym nastavením a kontinuálnym zlepšovaním procesov,” dodáva Trnovská.

Dnes Wolt Market pokrýva väčšinu Bratislavy a Košíc a z dlhodobého hľadiska sa plánuje postupne dostať do každého krajského mesta či väčšieho okresného mesta na Slovensku.
Wolt celkovo spolupracuje s viac ako 2 200 partnermi, pričom v roku 2019 začínal so 70 reštauráciami. Expanzia pre Wolt znamená nielen rozšírenie platformy do nových miest a lokalít či zvyšovanie počtu partnerských prevádzok z rôznych oblastí, ale aj spustenie nových služieb. Preto, aby mohla spoločnosť expandovať aj do menších miest, začala v nich ponúkať službu Vlastné doručenie. Tento model je zaujímavý najmä pre reštaurácie, ktoré už majú vlastných kuriérov, a teda Wolt využívajú len na objednávanie a podporu zákazníkov. Takúto službu ponúka Wolt už v 7 lokalitách.

ďalšou službou je Wolt pre firmy, v rámci ktorej môžu spoločnosti využiť objednávanie cez Wolt na faktúru. Čoskoro plánuje Wolt spustiť aj službu Wolt Drive, v rámci ktorej môžu firmy alebo e-shopy využiť pre svojich zákazníkov len službu expresnej donášky cez partnerských kuriérov Woltu.

Najnovšie