Zomrel dlhoročný rozhlasový herec

Zomrel dlhoročný rozhlasový herec Foto: RTVS

Vo veku 81 rokov v nedeľu 9. septembra zomrel dlhoročný rozhlasový herec Vladimír Minarovič. Informáciu o úmrtí oznámila RTVS.


Poslucháči sa s jeho hlasom mohli stretávať vyše 40 rokov v rozhlasových hrách, rozprávkach, v dramatických a životopisných pásmach, ale aj pri prednese poézie.

Rodák z obce Dvorníky sa umeleckému prednesu začal venovať už počas štúdia na Divadelnej fakulte Vysokej školy múzických umení v Bratislave. Jeho pedagógmi boli Viliam Záborský a Ladislav Chudík. Po krátkom angažmáne v Krajovom divadle Nitra a Divadle Petra Jilemnického v Žiline sa v roku 1963 začala jeho práca v rozhlasovom hereckom súbore.

 Venoval sa aj i umeleckému prednesu poézie a prózy.

Rádio Devín si Vladimíra Minaroviča pripomenie vo štvrtok 13. septembra o 20:00 výberom z jeho interpretácie poézie.

Posledná rozlúčka s Vladimírom Minarovičom bude v piatok 14. septembra o 10:15 v bratislavskom krematóriu.
„Pán Minarovič vždy patril k osvedčeným autoritám z radov našich rozhlasových hercov. Pamätáme si ho ako nonšalantného profesionála, bez zaváhania pripraveného interpretovať, čo bolo treba – žánrovú pestrosť mal dokonca rád. Priateľský, srdečný a kolegiálny – tak sa javil nielen bezprostredným spolupracovníkom zo súboru, ale aj každému jednému režisérovi či dramaturgovi, ktorý s ním prišiel počas dlhých rokov jeho práce v rozhlase do kontaktu,“ povedala vedúca Odboru vlastnej tvorby SRo Zuzana Belková.