V sobotu budú prvé Sobotné dialógy bez Dobšinského

V sobotu budú prvé Sobotné dialógy bez Dobšinského Ilustr.foto: FB P. Pellegrini

Prinášame hostí a témy víkendových diskusných relácií.


V pondelok náhle v RTVS skončil dlhoročný politický moderátor RTVS Braňo Dobšinský. RTVS s ním ukončila spoluprácu po sobotnom excese, keď na diskusiu meškal, správal sa inak ako obvykle.

Podrobnosti: RTVS sa musela ospravedlniť, Sobotné dialógy kvôli moderátorovi meškali

Novu moderátorkou, ktorá bude moderovať minimálne prvú diskusiu po odchode Dobšinského je Marta Jančkárová, dlhoročná redaktorka a moderátorka RTVS.

Hosťami relácie Sobotné dialógy budú štátny tajomník Ministerstva životného prostredia SR Norbert Kurilla (nominant Mosta-Híd) a poslanec NR SR Karol Galek (SaS).
 
Rozprávať sa budú o opatreniach na zmiernenie klimatickej zmeny, o novele zákona o ochrane prírody a krajiny, lesov; o riešení akútnych environmentálnych záťaží (skládka vo Vrakuni, odkalisko v Poši a pod.).

 

Cez víkend budú aj ďalšie politické diskusné relácie:

V O 5 minút 12 v nedeľu na Jednotke sa s moderátorom Jozefom Hajkom sa stretnú minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák (nominant Smeru-SD) a podpredseda Výboru NR SR pre európske záležitosti Martin Klus (SaS). Rozprávať sa budú o ročnom pôsobení Lajčáka na čele Valného zhromaždenia OSN – postavenie a vnímanie SR v medzinárodnom kontexte; súčasných výzva v EÚ a pozícia SR a aktuálnych vzťahoch EÚ a Ruska.

V nedeľu odvysiela Markíza ďalšie vydane relácie Na telo. Hosťami moderátora Michala Kovačiča budú podpredseda vlády Richard Raši zo Smeru-SD a líder SaS Richard Sulík.

Témou debaty budú aktuálne politické udalosti, či prezidentské voľby, v rámci ktorých sa Raši v tejto chvíli spomína ako jeden z pravdepodobných kandidátov strany Smer. Okrem toho televízia prinesie prieskum, v ktorom sme sa Slovákov pýtali, či by chceli Andreja Kisku za premiéra.