RTVS už má náhradu za Dobšinského

RTVS už má náhradu za Dobšinského Foto: Omediach.com

Dlhoročný moderátor RTVS Branislav Dobšinský dnes náhle v RTVS skončil.

 

„RTVS a Branislav Dobšinský sa dohodli na ukončení pracovného pomeru k 9. októbru,“ odpovedala na otázky Omediach.com hovorkyňa RTVS Erika Rusnáková. Moderátor RTVS končí po excese v Sobotných dialógoch, keď na živé vysielanie meškal.

Podrobnosti: Dobšinský po excese v Sobotných dialógoch v RTVS končí

Foto: Rádio Aktual
Podľa informácií Omédiách.com Dobšinského nahradí v relácii minimálne na najbližšiu sobotu moderátorka a redaktorka rozhlasovej časti RTVS Marta Jančkárová. Zatiaľ sa v RTVS nerozhodlo o tom, ako to bude s moderovaním hlavnej politickej rozhlasovej diskusnej relácie natrvalo.


Marta Jančkárová bola v minulosti moderátorkou televíznych relácií O 5 minúť 12 a Správy a komentáre. Pred rokom odišla do Lengyelovho rádia Aktual. Ešte pred koncom rádia Aktual sa do RTVS vrátila, nie však do televízie ale do rozhlasu, kde moderuje reláciu Z prvej ruky.

Pri nedávnej kríze v RTVS, keď časť redakcie kritizovala kroky vedenia Jaroslava Rezníka, Jančkárová patrila medzi redaktorov, ktorí sa podpísali pod otvorený list "nikto na nás nevyvíja nátlak" . Do RTVS (vtedy ešte STV) nastúpila v roku 2002.