Dobšinský po excese v Sobotných dialógoch v RTVS končí

Dobšinský po excese v Sobotných dialógoch v RTVS končí Reprofoto RTVS

RTVS sa s moderátorom diskusnej relácie Sobotné dialógy Branislavom Dobšinským dohodla na ukončení spolupráce.

 

 "RTVS a Branislav Dobšinský sa dohodli na ukončení pracovného pomeru k 9. októbru," povedala pre Omediach.com hovorkyňa RTVS Erika Rusnáková.

Rádio Slovensko malo v sobotu vysielať od 12:10 pravidelnú diskusnú reláciu Sobotné dialógy.

Do štúdia boli pozvaní podpredseda strany Smer-SD poslanec Juraj Blanár a poslanec Gábor Grendel z OĽaNO. Relácia výrazný čas meškala. Dôvodom podľa informácií Omédiách.com bola neprítomnosť moderátora Braňa Dobšinského.

RTVS už má za Dobšinského náhradu, minimálne na najbližšiu reláciu.

Viac: RTVS už má náhradu za Dobšinského

Ten prišiel do štúdia neskôr a podľa informácií Omédiách.com si v budove zakrýval poranenú tvár slnečnými okuliarmi.Vystupovanie moderátora bola iné ako obvykle – počas vysielania horšie artikuloval a vystupoval agresívnejšie, hlavne pri komunikácii s Blanárom.

Odporúčame aj: Moderátor Kaliňákovi: Koľkí musia ešte zomrieť, kým vyvodíte politickú zodpovednosť?

Po relácii sa rozhlas poslucháčom ospravedlnil: „Rádio Slovensko sa ospravedlňuje poslucháčom za neskorší začiatok a kratšie trvanie dnešnej diskusnej relácie Sobotné dialógy, čo bolo spôsobené zlyhaním ľudského faktora. Mrzí nás vzniknutá situácia a urobíme všetko pre to, aby si poslucháči mohli ďalšie vydania tejto diskusnej relácie vypočuť v štandardnom vysielacom čase a rozsahu,“ píše RTVS na facebooku.

Dobšinský bol dlhoročný moderátor diskusnej relácie Sobotné dialógy a ďalších relácií. Na rozdiel od mnohých iných moderátorov bol partnerom politikov v diskusii, čo sa často prítomným politikom nepáčilo. Kritizoval ho za to často Robert Fico či Robert Kaliňák. V súčasnosti bol najskúsenejším moderátorom politických debát v RTVS.

Viac: Podráždený Fico takmer celú reláciu útočil na moderátora

Dobšinský študoval na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského. Novinárom je od roku 1995. V rokoch 1995 až 97 bol redaktorom a moderátorom v SRo, v rokoch 1997-2000 pôsobil v rádiu Twist, odkiaľ šiel do STV, kde moderoval reláciu "O 5 minút 12." Pôsobil aj v TA3 aj v publicistickej relácii "Paľba" v televízii Markíza. Od roku 2007 bol redaktorom a moderátorom relácie "Sobotné dialógy". V rozhlase sa podieľal aj na riadení spravodajstva.

Pokúšame sa získať stanovisko moderátora.

Zaujíma vás zákulisie médií? Sledujte nás aj na našom facebooku.