V RTVS sú opäť čistky, dotkli sa skúseného redaktora a moderátora

V RTVS sú opäť čistky, dotkli sa skúseného redaktora a moderátora Foto: Omediach.com

V RTVS sa dnes nečakane dozvedel o svojom konci jeden z najskúsenejších redaktorov a moderátorov rozhlasového spravodajstva Jaroslav Barborák.


Barborák pracuje v RTVS s malou prestávkou od roku 2007. Ako jeden z mála, hoci bol jeden z hlavných redaktorov, mal externú zmluvu. Vďaka externej zmluve sa vedenie RTVS podobným spôsobom minul rok zbavilo viacerých nepohodlných redaktorov.

„Tak si predstavte, pred chvíľou som sa dozvedel, že RTVS mi od júla nepredĺži externú zmluvu. Dôvod? Viac ako stručný: manažérske rozhodnutie. Oznámil mi to Peter Nittnaus – poverený riadením rozhlasového spravodajstva. Viac že on nemôže povedať. Tak to vyzerá, že po 12 rokoch sa môj pekný príbeh s Rádiožurnálom a s reláciou K veci a Z prvej ruky končí. (Nateraz?) Držte palce,“ napísal Barborák na facebooku.

Podľa informácií Omediach.com vedenie chystá v spravodajstve zmeny, ktoré sa dotknú aj ďalších ľudí. V týchto dňoch má s jednotlivými redaktormi rozhovory.

Ako náhly koniec Barboráka vysvetlila hovorkyňa RTVS? „Plánovaná séria manažérskych opatrení súvisí s letnou vysielacou štruktúrou, kedy sa niektoré relácie nebudú vysielať, ako aj s jesennou vysielacou štruktúrou, v rámci ktorej dôjde k optimalizácii a zefektívneniu procesov s cieľom hospodárnejšieho nakladania s finančnými prostriedkami.“

Na otázku, koho sa zmeny dotknú, neodpovedala.
Pohovory s redaktormi budú pokračovať aj budúci týždeň.
Barborák patrí medzi hlavné mená spravodajstva. V minulosti bol tŕňom v oku u Roberta Fica.