Dobšinský a Barborák sa vracajú do médií

Dobšinský a Barborák sa vracajú do médií Foto: RTVS

Dlhoroční redaktori a moderátori Braňo Dobšinský a Jaroslav Barborák po nedobrovoľnom odchode z RTVS sa opäť vracajú do médií.


Na začiatku septembra nastupujú do redakcie Aktuality.sk, kde budú mať na starosti podcasty, diskusie, politické spravodajstvo a publicistiku a budú aj mentorovať mladších kolegov. „Mám z toho veľkú radosť, pretože obaja sú skvelí odborníci a ľudia, ktorým sú blízke hodnoty našej redakcie. Budeme mať viac výborných podcastov, diskusií, denného spravodajstva a publicistiky,“ napísal šéfredaktor Aktaulity.sk Peter Bárdy na facebooku.

„Veľmi sa teším, ze sa opäť môžem vrátiť k práci, ktorú milujem a ktorú aj po 20-tich rokoch praxe považujem nielen za osobne mňa napĺňajúcu, ale v dnešnej dobe i čoraz viac a viac spoločensky potrebnú i zmysluplnú,“ napísal Dobšinský. „Je mi cťou, že sa stanem členom redakcie, v ktorej rástol a pôsobil Ján Kuciak a budem sa snažiť ďalej niesť jeho odkaz poctivej a férovej žurnalistiky. Držte mi palce, bez Vás to nepôjde. Vďaka za dôveru,“ dodal.

„Teším sa a rovnako mám bázeň pred odkazom a záväzkom, ktorý nielen tejto redakcii zanechal Janko Kuciak. Držte palce a dopočutia,“ napísal Barborák.

Vedenie Jaroslava Rezníka sa zbavilo Barboráka pred letom. Redaktorovi po mnohých rokoch práce v rozhlase nepredĺžili zmluvu. Vedenie to vysvetlilo „plánovanou sériou manažérskych opatrení súvisiacich s letnou vysielacou štruktúrou.“

RTVS ukončila spoluprácu s Dobšinským minulý rok po excese pri moderovaní Sobotných dialógov.

Zaujíma vás zákulisie médií? Sledujte nás aj na našom facebooku.