Aligator sa vracia, v novom obale a s novým názvom

Aligator sa vracia, v novom obale a s novým názvom

Nové logo, web, nový stream a zvukový obal a nová identifikácia stanice. Rádio Aliátor, s novým názvom ALIGATOR – CLASSIC ROCK RADIO, v týchto dňoch prechádza výrazným rebrandingom a hlási aj ďalšie novinky.

 

 

Rozhlasová stanica, zameriavajúca sa na rockovú hudbu, pripravila niekoľko zmien, na ktorých pracovala v etapách od začiatku roka. Rádio vysiela od roku 2007, niekoľkokrát zmenilo vlastnícku aj programovú štruktúru. Vysiela v okolí Bratislavy a podľa Medianu-MML TGI sa mu zatiaľ nepodarilo v počúvanosti prekorčiť hranicu 10 tisíc poslucháčov.  Licenciu na rádio vlastní spoločnosť Radio ON, ktorú podľa obchodného registra ovláda spoločnosť IKT Media. Stojí za ňou známy moderátor Ľudovít Jakubove, alias Mravec a Pavel Pilka. "To, čo nám poza chrbát robí konateľ spoločnosti Radio ON, sa mňa netýka," reagoval dodatočne Jakubove.

Stanica zmenila logo. Upustila z hranatých tvarov a symbolu ruky a rockového pozdravu. "Nové logo stanice je poskladané z moderného jemne zaobleného písma a symbolu „brnkátka" gitary. V základnej farebnosti je logo kombináciou „chlapských farieb" – tmavomodrej a svetlomodrej. Logo zároveň obsahuje aj profiláciu stanice – Classic Rock rádio, čím stanica dáva výrazne a jednoznačne najavo, ktorý hudobný žáner sa v jej vysielaní objavuje. Logo, rovnako ako aj ďalšie novinky (jingle, web a pod.) sú vyrobené na objednávku reklamnou agentúrou VIP media – dobrý nápad!," píše rádio v tlačovej správe.

So zmenou loga prišlo aj k úprave názvu stanice. Rádio je po novom ALIGATOR – CLASSIC ROCK RADIO. ALIGATOR teraz smeruje všetky svoje webové aktivity na doménu s adresou www.aligator.sk.

Základným claimom, ktorým sa stanica identifikuje je „Viac rocku – viac energie!".

Od pondelka sa vo vysielaní objaví aj séria nových jinglov. Spolu ich bude rotovať približne 40. Za ich vznikom stojí hudobník Marek Vozár a Noro Mészároš.  Zaujímavosťou je, že staničný hlas (Voice Station) si rádio vyberalo spomedzi poslucháčov. Pred nedávnom rádio vyzvalo na Facebooku svojich poslucháčov, aby sa stali hlasom rádia. Z viac ako 200 záujemcov, ktorí poslali do rádia ukážky svojho hlasu, si rádio vybralo jedného z nich.

V rádiu sa postupne bude upravovať aj playlist a bude obohatený o viac klasických rockových hitov. "Cieľom je, aby sa aj pre nerockerov stala stanica počúvateľnou. Bude tak nielen silnou konkurenciou pre iné rockové rádiá, ale aj dôstojnou alternatívou pre klasické hudobné stanice, píše Noro Mészároš, ktrorý má v rádiu na starosti PR.

Rádio vysiela hlavne v okolí Bratislavy. Rádio má v pláne spustenie nového vysielača v Devínskej Novej Vsi. Ten pomôže pokryť tie oblasti Bratislavy, kde bol signál menej výrazný (Devín, Dúbravka, DNV, Záhorská Bystrica a pod.).

Hudobný formát je zameraný na na 80-te roky s presahom na staršie hity a roky 90-te až po výber súčasnosti.