Najvyšší súd zrušil rozhodnutie o pridelení frekvencií Rádia Viva

Najvyšší súd zrušil rozhodnutie o pridelení frekvencií Rádia Viva

 Boj o frekvencie Rádia VIVA sa vracia na začiatok.

 

 

Najvyšší súd SR dnes v plnom rozsahu zrušil rozhodnutie Rady pre vysielanie a retransmisiiu z 15. mája minulého roka, informuje o tom konateľ Viva Production House Dušan Budzák.

V máji minulého roka bolo licenčné konanie, kde sa rozhodovalo o tom, kto získa frekvencie po rádiu Viva, súčasným vlastníkom končí koncom tohto roka licencia. O frekvencie žiadali dve rozhádané skupiny súčasných majiteľov zastupované dvomi spoločnosťami a v médiách neznáma spoločnosť CORPORATE LEGAL.

Frekvencie rada pridelila tretej spoločnosti na jej projekt Info Rádio, voči čomu sa  spoločnosť Viva Production House odvolala.

Najvyšší súd dnes rozhodnutie zrušil a vrátil vec rade. „Spoločnosť CORPORATE LEGAL, ktorej Rada pôvodne licenciu pridelila, podľa Najvyššieho súdu závažne porušila podmienky výberového konania, a to najmä, že uchádzač - CORPORATE LEGAL nesplnil všetky zákonom stanovené podmienky, predovšetkým nepredložil doklady o technicko-organizačnom zabezpečení vysielania a súd konštatoval, že došlo ku konfliktu záujmov v prípade hlasovania jedného z členov Rady," interpretoval výsledky rozhodnutia NS Budzák.

„Vyhrala spravodlivosť. Najvyšší súd potvrdil to, čo už takmer rok hovoríme. Nehanebne oklamali členov Rady. Ak by sme sa im nepostavili, mohli by to v budúcnosti urobiť hocikomu inému," hovorí konateľ Viva Production House Dušan Budzák a dodáva: „Po rozhodnutí Najvyššieho súdu by sa už viac licencia nemala dostať do rúk schránkových firiem teraz, ani v budúcnosti".

Rada potvrdila, že NS v tejto veci rozhodol. "Nakoľko nám rozsudok NS SR ešte nebol doručený, k jeho obsahu sa zatiaľ nevieme vyjadriť. NS SR zrušil rozhodnutie Rady a vrátil vec na ďalšie konanie, takže Rada bude bude o veci opätovne rozhodovať,"  povedala pre Omédiách.com Lucia Jelčová z kancelárie rady.

Pokúšam sa získať stanovisko spoločnosti Corporate Legal.

Pôvodný držiteľ licencie, Rádio Viva, na konaní nedodal všetky potrebné dokumenty, preto bol vylúčený z rozhodovania. O frekvencie sa uchádzala aj spoločnosť Viva Production House, ktorá zabezpečuje chod stanice.

Súčasní majitelia  licencie môžu vysielať iba do  21. decembra 2013.