RTVS sa ohradzuje proti obvineniam Fun rádia

RTVS sa ohradzuje proti obvineniam Fun rádia

RTVS odmieta, že by sa pri svojom slogane inšpirovala sloganom Fun rádia.

 

 

Rádio Slovensko má od pondelka novú znelku so sloganom: "Všetko, čo je dobré vedieť." Vo Fun rádiu ostali prekvapení podobnosťou, ich claim, ktorý majú od apríla, znie totiž podobne: „Všetko čo potrebujete vedieť."

"Všimli sme si, že novy slogan je napadne blízky claimu Fun rádia „Správy Fun rádia – Všetko, čo potrebujete vedieť", ktorý Fun rádio používa už od apríla minulého roka. Napriek tomu, že sa na to nevzťahuje autorsky zákon, myslíme si, že na tak malom trhu by k podobným situáciám nemalo dochádzať," povedala pre Omédiách.com Petra Lehká z Fun Rádia.

„Dôrazne nesúhlasíme, že RTVS sa pri tvorbe staničného claimu najpočúvanejšej verejnoprávnej značky Rádia Slovensko nechala inšpirovať jinglom samostatnej relácie komerčného rádia," povedala pre Omédiách.com Dominika Šulková z RTVS.

Podrobnosti: Fun rádio pobúrila nová znelka Rádia Slovensko

Prvoradým cieľom zmeny zvukovej grafiky bolo podľa nej zvýrazniť informačný charakter vlajkovej lode Slovenského rozhlasu a v RTVS sú presvedčení, že nový claim presne vystihuje pozicioning a zahŕňa hlavný benefit vysielania, a to vysokú informačnú hodnotu pre poslucháčov.

„Claim je navyše zasadený do autentickej a nezameniteľnej hudobnej grafiky Rádia Slovensko, ktorá je súčasťou celodenného vysielania a zároveň vychádza z dlhoročnej histórie rádia. Veríme, že rozdiel medzi claimom značky a jinglom k samostanej relácii je aj pre Vás, ako odborné médiá rovnako zrejmý. Dodávame, že podľa verejne dostupných informácií nie je jingel, na ktorý poukazujete, registrovaný pod ochrannou známkou," povedala Šulková.