Na autobusovej zastávke pristál obrovský motýľ

Na autobusovej zastávke pristál obrovský motýľ Reprofoto youtube/V.Bartošová

Na autobusovej zastávke na Zochovej ulici v Bratislave sedí nadrozmerný biely motýľ. Ide o súčasť kampane pre nové telefóny Huawei z radu P20.

 

Špeciálne upravenú zastávku s imitáciou trávy na streche zdobia nielen motýle ale aj bočný panel v podobe obrazovky s rozšírenou realitou. Reklama odkazuje na to, že nové fotomobily dokážu zachytiť na fotografiách viac, než bolo doteraz možné, za čo získali cenu TIPA za najlepší fotomobil roka 2018.

Kamera sníma obraz ulice, akoby bola obrazovka priehľadná a bolo možné cez ňu vidieť ako cez okno. Live video ulice dopĺňa animácia s motýľmi, ktoré sa rozletia a odhalia telefón P20 Pro akonáhle ich niekto pohybom vyplaší – teda keď senzor zaznamená pohyb v okolí.

„Optimistická inštalácia symbolicky ilustruje nové možnosti, ktoré môžete zažiť s telefónom s trojitým fotoaparátom a umelou inteligenciou. V súlade so sloganom kampane, môžete s novým telefónom P20 Pro vidieť viac, vnímať viac aj tvoriť viac,“ píše spoločnosť v tlačovej správe, s tým, že inštaláciu je možné vidieť už len do pondelka 30. apríla.

„Motýľ sa stal ústredným motívom marketingovej komunikácie ako ideálny objekt, na ktorom môžete otestovať technickú vyspelosť fotoaparátu - či už ide o 5-násobný hybridný zoom a zaostrenie na detaily, fotografiu v pohybe alebo slow-motion video,“ dodáva.

Tvárou kampane je izraelská herečka Gal Gadot.