Transparenty: Homoši preč z Bratislavy... s menom Jána Mrvu označil Mrva za antikampaň

Transparenty: Homoši preč z Bratislavy... s menom Jána Mrvu označil Mrva za antikampaň Foto: David Staruch/FB J. Mrvu

Dnes ráno sa v Bratislave objavili transparenty s nápisom Homoši preč z Bratislavy. Ján Mrva prvý katolícky primátor.


Transparent s homofóbnym textom bol umiestnený na nadchode pri zástavke električky v Karlovej Vsi. Na nadchode boli umiestnené dva transparenty - z každej strany jeden. Podľa informácií Omédiách.com ich ešte dnes dali dole náhodní okoloidúci, ktorých homofóbny text pobúril. Ďalší je v Ružinove.

Fotka transparentu sa šíri na sociálnych sieťach. Pravdepodobné ide o antikampaň.

Takáto reakcia pribudla na oficiálnej stránke Jána Mrvu na facebooku. "Antikampaň nám už začala. Niekto má zjavne veľký strach, že na meste skončia kšefty a developeri už nebudú hrať prvé husle! No my sa nevzdávame a poctivo budeme ľuďom predstavovať naše riešenia pre lepšiu Bratislavu."

Jána Mrvu sme požiadali, aby sa vyjadril aj k samotnému textu na transparentoch. "Od obsahu sloganov sa dištancujem. Rešpektujem každého človeka, aký je, a chcem byť primátorom všetkých Bratislavčanov," reagoval pre Omédiách.com Mrva s tým, že obšírnejšiu reakciu poskytne onedlho, keďže práve šoféruje z dovolenky. 

Foto transparentu, ktorú zverejnila facebooková stránka Jána Mrvu   Foto: David Staruch

Mrva je konzervatívny politik. "Som a nehanbím sa za to. Ale som človek z komunálu, ktorý vie, že pri primátorovi až tak nerozhoduje, či je liberál, konzervatívec, socialista, kapitalista, pravičiar alebo ľavičiar, či heterosexuál alebo homosexuál," povedal nedávno v rozhovore pre Denník N, kde povedal aj to, že homosexuálny pár by nezosobášil: "Ak by takýto zákon platil, bolo by to v rozpore s mojím svedomím. Asi by som takýto sobáš prenechal obradníkom, ktorých by určilo miestne zastupiteľstvo."