Nový recept, nový tvar a obal čokolády Milka sprevádza rozsiahla kampaň (VIDEO)

Nový recept, nový tvar a obal čokolády Milka sprevádza rozsiahla kampaň (VIDEO) Foto: Milka

Čokoláda Milka prichádza s najzásadnejšími zmenami za 25 rokov. Nový recept, nový tvar a nový obal pri zachovaní vysokej kvality. Po 25 rokoch mení čokoláda Milka kľúčové produktové vlastnosti a niektoré prvky značky.

Zmenu sprevádza globálna marketingová kampaň s interným názvom „Renovation“, ktorá v týchto týždňoch prebieha aj na Slovensku.
Milka predstavuje v novej kampani upravenú receptúru, ktorá je "jemnejšia ako predtým". Zvyšuje sa podiel kakaa v čokoláde a mení sa tiež tvar čokoládovej tabuľky - zaoblí sa a zvýši sa jej profil.

Po rokoch mení značka aj design obalu. Zachováva sa fialová farba a biele logá. Logo na obale bude po novom umiestnené v strede a názov „Milka“ bude na prednej strane viac dominovať.

Modernizáciou prejdú aj symboly značky – kravička Lila a alpské pohorie. „Prísľub kvality spotrebiteľom zdôrazňuje na prednej strane informácia „100 % alpského mlieka“ a  tiež logo projektu „Cocoa Life“, čím výrobca čokolády Milka prehlasuje, že kakao zabezpečuje v súlade s princípmi udržateľného poľnohospodárstva. Kvalita, udržateľnosť a výrazná viditeľnosť majú zaujať spotrebiteľa,“ uviedla Viktória Uzsáková manažérka marketingu čokolády Milka.

Komunikačná kampaň má tri fázy. Počas dvojtýždňovej teaser fázy boli na 90 citylightoch formátu CLV v centre Bratislavy a Košíc umiestnené reklamy s motívom čokolády bez loga a názvu. Na obrazovke sa nachádzalo tvrdenie, že sa jedná o čokoládu jemnejšiu než Milka. „Cieľom bolo získať pozornosť spotrebiteľov a vzbudiť zvedavosť po novej čokoláde,“ uviedla Uzsáková.

„V druhej fáze vysvetľujeme záhadu s tým, že iba nová Milka je ešte o kus jemnejšia,“ dodala. V rámci OOH reklamy sa do motívov kampane „Renovation“ prefarbí električka, ktorá bude jazdiť centrom Bratislavy a tiež autobusová zastávka Aupark v Košiciach. Kampaň sprevádzajú aj televízne psoty, citylighty, billboardy a bigboardy. V tretej fáze sa predstaví nové kľúčové posolstvo marketingovej kampane: „Milka. Jemnejšia než kedykoľvek predtým“.

Tvárami kampane na Slovensku sú Matej Slažanský a Marek Fašiang.

O regionálnu (NCE) i lokálnu (CZ/SK) adaptáciu sa postarala agentúra Ogilvy One. Public relations zastrešila komunikačná agentúra DIVINO.