Be Lenka bodovala novou reklamou. Ktorý herec skákal do bazéna v barefoot topánkach? (VIDEO)

Be Lenka bodovala novou reklamou. Ktorý herec skákal do bazéna v barefoot topánkach? (VIDEO) Foto: Be Lenka

Naozaj tam skočil? Obutý? Nevadí, veď zažíva pohodlie, z ktorého sa nevyzuje. Presne tak znel nosný odkaz novej reklamy značky Be Lenka, ktorá divákom vyčarovala úsmev na perách.

Slovenská firma Be Lenka vyrábajúca barefoot topánky, vykročila do chladnejšej finálnej sezóny tohto roka vtipnou televíznou reklamou. Prioritne bola zameraná na české publikum, slovenská verzia je dostupná prostredníctvom kanálu Youtube, na ktorom už prekonala hranicu 700 tisíc zhliadnutí.

Ide o pozoruhodnú aktivitu, keďže žiadna iná barefoot značka na Slovensku či v Česku neprispieva k edukácii takýmto spôsobom do televíznej reklamy.

Scenár vymysleli vlastnými silami

Reklama je zaujímavá v tom, že si celý nápad i dejovú líniu vyskladali v rámci marketingového tímu Be Lenka. „Téme barefootu rozumieme a dali sme si internú kreatívnu výzvu. Vieme, na čo sa nás ľudia pýtajú a čo hľadajú, preto sme sa pokúsili vytvoriť spot u nás v Be Lenke”, vysvetľuje pozadie vzniku reklamy marketingový manažér Michal Macek.  Zdroj: Be Lenka

Žilinská firma je známa tým, že robí veci inak a platí to aj pre aktuálny spot. Firemná kultúra podporuje akékoľvek aktivity, ktoré môžu priniesť zaujímavé výsledky a reklama so známym hercom je toho príkladom. Zamestnanci môžu prísť s akýmkoľvek nápadom, z ktorého môže nakoniec vzniknúť úspešná kampaň.

Malý skok pre Janka, veľký pre všetkých, čo chcú zmenu

Tentokrát stavila Be Lenka na vtip, hodnoty, ľahkosť a pozorné oko diváka. V hlavnej úlohe vystupuje populárny herec Ján Dobrík, známy z účinkovania v žilinskom divadle, alebo zo seriálov Panelák, Divoké kone či Nemocnica.

Veselý príbeh trvajúci len 20 sekúnd zdôrazňuje potrebu aktívneho spôsobu života, dobrej životosprávy i pomoci druhým (symbolické prepojenie na aktivity Nadácie Be Lenka). Lepšiemu pohybu i zdravým chodidlám prispieva aj barefoot obuv a topánky sú také pohodlné, že si ich zabudne vyzuť. A je mu jedno, či je v saune, v posteli, pod sprchou alebo na plavárni.

Pozrite si reklamný spot:

Na nohách má obutý model Be Lenka Champ, ktorý patrí dlhodobo k bestsellerom. Ako všetky ďalšie modely, aj tento model je ľahký, má flexibilnú podrážku, nulový sklon medzi pätou a špičkou a dostatok priestoru pre prsty. To sú benefity barefoot topánok, ktoré predstavujú návrat k prirodzenej chôdzi naboso a získavajú si čoraz viac priaznivcov po celom svete. Zdroj: Be Lenka

Reklama ušitá na mieru predčila očakávania

Podľa analýz Be Lenka reklama priniesla až 81,2% nárast návštevnosti na českej verzii webu. Český trh patrí medzi veľmi dôležité v rámci marketingových aktivít značky sídliacej v Žiline. Počas trvania kampane zaznamenali aj o 36,5% vyšší priamy nárast návštevnosti oproti predošlému obdobiu v rámci návštev slovenského webu.

Pre Be Lenka ide v poradí už o tretiu televíznu reklamu. “Nie je bežné, aby sa v TV reklamách zobrazovali barefoot topánky a je to určitým spôsobom pre nás rizikový marketingový kanál. Avšak doteraz sa nám podarilo vždy získať pozitívne ohlasy aj výsledky kampane. Tešíme sa, že môžeme šíriť povedomie o barefoot topánkach a budovať tak trh ako jeho líder,” podčiarkuje pozadie vytvárania TV spotov Peter Brezani, CMO Be Lenka.

Prvé dve reklamy Be Lenka  “Skúste zmenu” a “Celý deň s úsmevom” boli zamerané viac na edukáciu a benefity, ktoré prináša barefoot obuv. Po odvysielaní zaznamenala spoločnosť takisto prudký nárast záujmu o barefoot filozofiu, zvýšený dopyt po topánkach a takisto vyššiu návštevnosť slovenského a českého webu.

Spotu sa dočká aj nový brand Barebarics. Pridáte sa do tímu?

Touto reklamou to nekončí a marketingový tím už rozmýšľa aj nad prvou reklamou pre svoj nový brand Barebarics. Ten prináša barefoot tenisky novej generácie s viacerými odvážnejšími modelmi. Barebarics nehľadá kompromis medzi pohodlím a štýlom. Raketovo sa zaradil k najžiadanejším lifestylovo vyzerajúcim barefoot topánkam na svete. Zdroj: Barebarics

Be Lenka má smelé plány aj v ďalšom roku. Firma neustále rastie a rada uvíta vo svojom tíme ďalšie talenty, ktoré možno priložia ruku k novej zaujímavej reklame.

Vizitka kampane:

Produkcia: Be Lenka s.r.o.
DOP: Cesar Production
Director: Michal Macek
Klient: Be Lenka s.r.o.
Copywriter: Be Lenka s.r.o.