T-Mobile pozastavil reklamu, ktorá urážala Poliakov

T-Mobile pozastavil reklamu, ktorá urážala Poliakov Reprofoto

Reklamný spot českého operátora T-Mobile s Ivanom Trojanom vyvolal záplavu negatívnych reakcií hlavne z Poľska, pri ktorých s oficiálnym protestom prišlo aj poľské veľvyslanectvo v Prahe.

 

 

Poliakom sa nepáči, že v reklamnom spote sú vykreslení ako podvodníci. Negatívne reakcie pribúdali ako pod samotným spotom, tak aj na sociálnych sieťach.

Podrobnosti: Poliakom sa nepáči, že ich reklama zobrazuje ako podvodníkov

Česká spoločnosť T-Mobile sa podvečer rozhodla pozastaviť reklamný spot Trieda na bežkách, pretože, ako píše, vyvolal negatívne emócie zo strany niektorých občanov Poľskej republiky.
"Mrzí nás, že sa naša reklama, ktorá dlhodobo využíva zveličovanie a špecifický humor, mohla niekoho dotknúť. Hoci sme presvedčení, že reklama je z etického aj zákonného hľadiska v poriadku, rozhodli sme sa ju pozastaviť, a to ešte pred stretnutím s pani veľvyslankyňou, "oznámil Milan Vašina, generálny riaditeľ TMSK.

Mimoriadne reklamu riešila aj česká Arbitrážna komisia Rady pre reklamu podľa ČT dala za pravdu Poľsku. Reklamu, kde vystupuje podozrivo vyzerajúci poľský muž a nachytá Čecha na nekvalitný mobil, komisia hodnotí ako neetickú.

Generálny riaditeľ spoločnosti T-Mobile ponúkol veľvyslankyni Poľskej republiky osobné stretnutie, kde jej chce celú situáciu vysvetlil.

Reklamný spot bude stiahnutý z televízneho vysielania a odstránený z on-line komunikačných kanálov T-Mobile v najbližšom možnom termíne, sľúbil operátor.