Ukradli najdrahšiu fľašu vodky na svete, zlodejov zachytila kamera

Ukradli najdrahšiu fľašu vodky na svete, zlodejov zachytila kamera oto: FB Brian Ingberg

  

Kodanská polícia vyšetruje krádež zrejme najdrahšej fľaše vodky, ktorej cena sa odhaduje na osem miliónov dánskych korún (3 milióny eur). Pri výrobe fľaše boli použité asi tri kilogramy zlata a rovnaké množstvo striebra, uzáver je osadený diamantmi, uviedla dánska regionálne televízie TV2 Lorry.

Cenný artefakt bol ukradnutý zo zbierky v bare Café 33, ktorý sa nachádza v populárnej kodanskej štvrti Vesterbro, uviedol majiteľ podniku Brian Ingberg. Dodal, že fľaša vodky značky Russo-Baltique je na svete jediná svojho druhu.

Ingberg povedal, že drahý exponát si do svojej zbierky čítajúcich 1200 fliaš požičal z Ruska, od spoločnosti Dartz Company, ktorá podľa neho vyrába najdrahšie autá na svete a vodku. Vystavený unikát nebol poistený. Spravodajský server The Local spresnil, že spoločnosť Dartz Motorz Company je súkromným podnikom, ktorý sídli v Lotyšsku a vyrába výkonné obrnené automobily.

Majiteľ baru krádež nahlásil polícii v utorok. Na zázname z bezpečnostnej kamery, ktorý bol zverejnený na facebooku Ingbergovej zbierky, fľašu kradnú dvaja muži v šiltovkách a majú zahalenú tvár. Zrejme mali kľúč alebo jeho kópiu a išli naisto - žiadneho iného exponátu sa ani nedotkli.