O frekvencie z jarného výberového konania má záujem deväť uchádzačov

 

Do jarného výberového konania, v ktorom je zaradených 31 voľných rozhlasových frekvencií, sa prihlásili deviati žiadatelia; popri ôsmich súčasných vysielateľoch aj jeden žiadateľ o novú licenciu na vysielanie rozhlasovej programovej služby – spoločnosť Šírava, s.r.o., ktorá plánuje spustiť vysielanie Rádia Šírava a Radu žiada o pridelenie štyroch frekvencií.

Najväčší záujem je o frekvencie uvoľnené po spoločnosti RÁDIO KISS, s.r.o., ktoré Rada odňala na žiadosť vysielateľa vlani na jeseň. O frekvencie 97,8 MHz Medzilaborce
a 97,8 MHz Stropkov sa uchádza šesť subjektov, o výkonnú frekvenciu v Snine majú záujem štyri spoločnosti a o uvoľnenú rožňavskú frekvenciu dvaja vysielatelia.

Žiaden záujemca sa neprihlásil o frekvenciu 99,6 MHz Žarnovica, ktorú Rada vlani v máji odňala z dôvodu nevyužívania spoločnosti RADIO ONE, s.r.o. Vzhľadom na technické parametre je frekvencia vhodná len pre vysielanie Rádia One.

O 22 frekvencií, na ktorých v súčasnosti vysiela Rádio Jemné, sa uchádza jediný záujemca – súčasný vysielateľ tejto programovej služby, TAM ART PRODUCTIONS, s.r.o. Frekvencie budú voľné vo februári 2020, keď vysielateľovi uplynie platnosť súčasnej licencie, ktorú zo zákona nie je možné viac predĺžiť.

Zvyšných päť frekvencií jarného výberového konania je individuálne skoordinovaných. O každú z nich sa uchádza len jeden záujemca – koordinátor frekvencií.

Verejné vypočutie žiadateľov, ktoré predchádza rozhodnutiu Rady o pridelení frekvencií, sa bude konať v utorok, 22. mája 2018 od 10:00 hod.