Kontroverzná reality šou Štiky prichádza na slovenské obrazovky

Kontroverzná reality šou Štiky prichádza na slovenské obrazovky Foto: Prima

Už dávno nerozbúril šoubiznisové vody žiadny televízny program tak, ako to v ostatných týždňoch urobila show Štiky.

 

Možno to bude tým, že sa v podstate nejdená o žiadnu reality show, ale skutočnú realitu jednej neskutočnej rodiny. Napínavá telenovela z českého rybníčka teraz prichádza aj na slovenské obrazovky, už v nedeľu 27. mája na Prima PLUS.

Štikovci a Koktovci. Na Slovensku o nich zrejme doteraz počul len málokto. A málokto by o nich počul aj v Čechách, kde ich tiež pred rokmi poznali len susedia a známi. Lenže potom prišiel rok 2011 a všetko sa zmenilo. Zrazu plnili stránky českého bulváru.
Dvadsiateho mája toho roku mala Ornella Štiková prvé rande s multimilionárom Josefom Koktom. Spočiatku to vyzeralo, že bude len jednou z mnohých, ale modelka a študentka prestížnej strednej školy sa zamilovala a otehotnela. Začala sa mediálna štvanica, ktorá skončila tretím rozvodom Josefa Koktu a jeho štvrtou svadbou. To však už bol pre chybné investičné rozhodnutia z multimilionára bývalý multimilionár. Na prekvapenie mnohých, bulvár nevynímajúc, Ornella pri svojom mužovi zostala, vzala do svojich rúk aj rodinnú kasu a spolu vychovávajú syna Quentina.

Popri Ornelle sa však do pozornosti dostala aj jej rodina a najmä neprehliadnuteľná matka Monika, nespochybniteľná hlava rodiny. Ako pri nakrúcaní programu priznala, bola to práve ona, kto prilieval olej do ohňa mediálneho ošiaľu okolo vzťahu jej dcéry a Josefa. S jediným cieľom – dostať „Pepu“ k Ornelle.

Jej vlastné manželstvo s rodinne založeným a pokojným Michalom patrí k tým búrlivým. Buď spolu bojovali, alebo naopak, žili v extrémnej eufórii. Monika bola dlho v manželstve kvôli deťom. Teraz ale hovorí o rozvode. A vo vzťahu sa nenudí ani ich mladšia dcéra Charlotte, ktorá túži po kariére speváčky. So svojim slovenským priateľom Ifkom, pochádzajúcim z Popradu, sú však sami ako dve rozbušky.

Každý z nich má starosti, sny, lásky i radosti. Sú vášniví a často sa nezhodnú. Je to jedna veľká, emóciami nabitá rodina. A pokiaľ ste si mysleli, že už vás nič nemôže prekvapiť, tak táto rodina vás vyvedie z omylu...

Televízny štáb televízie Prima strávil s touto rodinou celé tri mesiace od decembra 2017 do februára 2018. Každý deň pritom nakrúcali vyše dvanásť hodín, pričom plány nakrúcania sa menili z hodiny na hodinu a štáb reagoval na aktuálne dianie v rodine.

Členovia štábu to pritom nemali jednoduché, v dome rodiny mali len obmedzený priestor a každý si dokonca musel nosiť prezúvky. Celé nakrúcanie mohlo byť pritom márne už na Vianoce, keď došlo medzi Monikou a Josefom ku veľkému konfliktu a vyzeralo to, že v rodine nebudú nielen Vianoce, ale ani žiadna možnosť pokračovať v spoločnom nakrúcaní.

Ako to napokon dopadlo a ako si žijú Štikovci a Koktovci, prezradí program Štiky, ktorý prinesie televízny kanál Prima PLUS prvýkrát v nedeľu 27. mája o 20.15.

Štiky – Kto je kto

Monika Štiková

Hlava rodiny, manželka Michala, s ktorým má dve dcéry. Podľa vlastných slov výbušná, zúrivá, cholerická, ale zároveň aj dobrá, obetavá, milujúca a pravdomluvná. Spontánna a ráznejšia žena, ktorá vie, čo chce a nenechá si len tak skákať po hlave. Na niekoho môže pôsobiť až príliš energicky, ale mysli si, že diváci spoznajú to, aká v skutočnosti je. Podniká v cestovnom ruchu a správe nehnuteľností a majetku. Má tiež aktívny podiel v súkromnej škôlke. Až na pár rokov, kedy kvôli svojmu manželovi a jeho rodine nehovorila s vlastnou mamou, s ňou má dnes „super vzťahy“. Do budúcna by si okrem profesných úspechov želala byť šťastná v osobnom živote a urovnať vzťahy so staršou dcérou Ornellou. Miluje ružové víno a verí snom.

Michal Štika
Manžel Moniky, s ktorou má dcéry Ornellu a Charlottu. Aj keď s Monikou žijú už viac ako rok oddelene, stále sa cíti byť jej manželom. Podniká v cestovnom ruchu. Sám seba vidí ako pokojného človeka, ktorý to však vydrží len do určitej miery. Je rodinný typ, neznáša konflikty a s každým by chcel dobre vychádzať. Ako otec sa s dcérami snažil v detstve tráviť veľa času. Rodina tak cestovala, chodili do divadiel, na balet, do kina, športovali. Rád by mal opäť spokojnú rodinu, majetky ho až tak nezaujímajú. Radšej má zážitky. Išiel by napríklad do Japonska alebo Indie. Nemá rád dlhodobé plánovanie.

Ornella Koktová
Staršia dcéra Moniky a Michala. Bývalá modelka, dnes hlavne manželka a matka. S manželom Josefom vychováva syna Quentina. Podľa vlastných slov popri manželovi dospela a aj keď vie, že ju čaká ešte kus dlhej cesty, cíti sa byť už skutočnou ženou, ktorá má sny a ciele, za ktorými si ide. Snaží sa byť dobrou matkou, manželkou a zároveň pracujúcou ženou. Mrzí ju, že ju ľudia majú zaškatuľkovanú ako naivnú a prostorekú dievčinu. Verí, že diváci v show spoznajú jej pravé ja. Živí sa ako módna redaktorka a podniká v obchode Pink Horse, kde navrhujú kolekcie pre jazdkyne a ďalšie veci, ktoré na trhu chýbajú. Venuje sa aj tréningu drezúry. Želala by si viac cestovať – láka ju Island alebo fínska dedinka Ivalo, kam smerujú „lovci“ polárnej žiary. Sníva o vlastnom koni.

Josef Kokta
Manžel Ornelly. Bývalý multimilionár, ktorý kvôli svojim chybným investičným rozhodnutiam „musí riešiť v starobe finančné sračky“, teraz podniká v oblasti marketingu a reklamy. Z predchádzajúcich manželstiev má štyri deti. Sám o sebe hovorí, že je iba starý muž, ktorý má skvelú ženu a skvelú rodinu s malým dieťaťom. Vyrastal v rodine automechanika a kuchárky, ako obyčajný chlapec, ktorý sa „z dediny dostal do mesta a cez biznis prišiel časom k veľkým peniazom, v ktorých žil 25 rokov a dnes žije skoro bez nich“. S manželkou Ornellou vychováva syna Quentina. Robím maximum preto, aby sa jeho finančná situácia zmenila a snaží sa znovu zbohatnúť.

Quentin Kokta
Najmladší člen rodiny. Syn Ornelly a Josefa chodí do škôlky. Nemá rád rozprávky, ale miluje čísla a techniku.

Charlotte Štiková
Mladšia dcéra Moniky a Michala, sestra Ornelly. Sama o sebe hovorí, že je spoločenská, tvrdohlavá, ale dobrá. Má rada nočný život, svet módy a kozmetiky. Občas pomáha v rodinnej firme, venuje sa tiež vlastnému podniku, s ktorým nedávno začala. Rada spomína na svoje detstvo, so sestrou má dnes dobrý vzťah. Trávia spolu voľný čas a rozumejú si. Do budúcna plánuje vlastnú rodinu. Zatiaľ sa ale chce venovať sama sebe. Sníva o tom, že sa stane speváčkou, nahrá album a bude tvárou kozmetického salóna. Má priateľa Ifka

Ivo „Ifko“ Šoltés
Partner Charlotty, Ivko, pochádza zo Slovenska. Vyrástol v Tatrách, konkrétne v Poprade, kde prežil krásne detstvo. Sám hovorí, že neznáša nudu, miluje množstvo aktivít, je pozitívny človek, ktorý na sebe rád pracuje. Živí sa ako kontrolór. Viac než práca ho však baví rap a móda. Raz by sa tiež rád módou živil alebo sa stal raperom. Chcel by precestovať Ameriku, kúpiť si motorku, natáčať videoklipy a založiť si rodinu.