Herečka odmietla obvinenia, že mala sex s neplnoletým

Talianska herečka Asia Argent, ktorá rozpútala kampaň #MeToo, dnes poprela, že mala sex s neplnoletým. Denník The New York Times (NYT) v nedeľu napísal, že žalobou kvôli údajnému sexuálnemu útoku jej hrozil o 20 rokov mladší herec a hudobník Jimmy Bennett. Štyridsaťdvaročná herečka podľa NYT nedávno spor urovnala tým, že mu zaplatila 380.000 dolárov. Obvineniama filmového producenta Harveyho Weinsteina zo sexuálneho násilia Argent vlani spustila kampaň #MeToo upozorňujúc na sexuálne obťažovanie.

"Nikdy som s Bennett sex nemala," uviedla Argentová vo vyhlásení. Vzťah s Bennett označila za "iba priateľský". Skončil potom, čo vystúpila proti Weinstein a Bennett ju "neočakávane požiadal o prehnanú sumu peňazí", tvrdí herečka.

Záležitosť vraj urovnal jej vtedajší priateľ, preslávený americký kuchár Anthony Bourdain. "Anthony sa obával negatívne pozornosti, ktorá by na nás mohla privolať taká osoba, ktorú pokladal za nebezpečnú. Rozhodli sme vybaviť Bennettovho žiadosť súcitne a peniaze sme mu dali," uviedla herečka.

NYT na základe dokumentov, ktoré si vymenili právnici Argentovej a Bennetta, uviedol, že k údajnému útoku došlo v roku 2013 v jednom kalifornskom hoteli. Bennett vtedy mal 17 rokov a Argentova 37. V Kalifornii je pritom zákonná veková hranica pre sex 18 rokov.

Bennett vo svojom oznámení zámere podať žalobu údajne tvrdil, že styk bol pre neho traumatizujúci a poškodil jeho kariéru. NYT napísal, že má k dispozícii aj selfie fotografiu zachytávajúcu Argentovu a Bennetta spoločne v posteli.

Argentová a Bennett si spolu zahrali už vo filme z roku 2004 Srdce je zradná suka, v ktorom stvárnili role matky-prostitútky a jej syna.