Kto je kto v seriáli Hniezdo (FOTO)

Každý je strojcom svojho domova. Tak znie podtitul nového pôvodného seriálu RTVS Hniezdo, ktorý štartuje na obrazovkách v nedeľu 12. januára.

 Emócie, napätie, kriminálna zápletka, ale aj rodinný a manželský život v celej jeho pestrosti. To všetko ukáže seriálová novinka, v ktorej sa predstavia známi slovenskí herci.

 Zaujímavosťou je, že hlavným hrdinom Hniezda je novorodenec. Dospelým skomplikuje život a dej dvanásťdielneho seriálu poriadne zamotá. Aké je to túžiť po dieťati, no nemať ho?

V postave novorodenca sa predstavilo viacero malých nehercov. Príbeh seriálu sa odohráva počas šiestich týždňov, natáčanie však trvalo od leta do jesene. Postupne sa tak v úlohe novonarodeniatka vystriedalo až 15 detí, z toho jedny dvojičky.

Nakrúcanie na gynekologickom oddelení bolo výnimočné. „Vytipovali sme si noc a obdobie, kedy malo byť v nemocnici najmenej mamičiek a pôrodov. Nakoniec však bolo všetko inak a padol pôrodný rekord. Okrem filmového bábätka sa narodilo ďalších 6 novorodencov," prezradila producentka RTVS Zuzana Balkóová.

 

Postavy a obsadenie

Kristína Važanová / Soňa Norisová: 38-ročná, milujúca manželka, matka dvoch detí. Tretie dieťa splodila neželane, mimo manželského zväzku. Pre zachovanie rodiny sa odhodlá k anonymnému pôrodu.

Michal Važan / Alexander Bárta: Majiteľ stavebnej firmy (spolu s Petrom Fialom), muž, ktorý ctí klasické rozloženie funkcií a povinností muža a ženy v rodine. Pracovitý, milujúci otec a manžel, konzervatívny, nemá rád zmeny vo firme ani v živote.

Peter Fiala / Marián Mitaš: Spolumajiteľ firmy s Michalom, vizionár, rád riskuje, užíva si život, dobrodruh, pôžitkár, egoista, k šťastiu nepotrebuje deti, no pre firmu chce len to najlepšie.

Foto: RTVS

Marta Fialová / Andrea Karnasová: Tajomníčka na miestnej základnej škole, vášnivo miluje svojho muža Petra, aby ho nestratila je ochotná mu tolerovať aj nemanželské úlety. Za každú cenu chce na verejnosti zachovať dekórum ich úspešného a šťastného manželstva.

Nina Kalmanová / Katarína Šafaŕíková: Jedináčik z váženej rodiny architektov. Je dizajnovou architektkou v ateliéri svojho úspešného otca. Pod jeho vedením si budovala kariéru a odkladala narodenie dieťaťa. Je vydatá za spolužiaka Adriána, s ktorým žije v rodinnej vile so svojimi rodičmi. Miluje manžela a aj napriek tomu, že sa ukáže, že on má problémy splodiť dieťa, nie je ochotná sa s ním rozviesť. Pristúpi na adopciu, čo sa nepáči jej otcovi.

Adrián Kalman / Marek Geišberg: Úspešný a talentovaný architekt, priženil sa do váženej rodiny architekta. Ninu miluje a jej otcovi pomáha svojím talentom získavať lukratívne štátne zákazky. Stále mu chce dokazovať, že je hodný jeho dcéry, aj keď mu nevie dať legitímneho vnuka.

Ivan Rozložný / Pavel Višňovský: Uznávaný architekt, autoritatívny potomok dynastie architektov. Pre svoju dcéru (Ninu Kalmanovú) si predstavoval lepšiu partiu ako je Adrián, no oceňuje jeho talent. Sklamal ho však ako muž, očakával vnuka - pokračovateľa rodu. Myslí si, že Nina by mala Adriána opustiť.

Alena Rozložná / Zuzana Frenglová Kultivovaná: Vzdelaná, no po narodení dcéry zostala v domácnosti. Stará sa v rodine o rovnováhu, jediná vie ovplyvniť svojho muža, chápe túžbu Niny a Adriána po potomkovi.

Magda Porubská (matka Kristíny) / Anna Javorková: Slobodná matka Kristíny. V malom meste si preto v živote vytrpela veľa príkoria. Majiteľka krajčírskej dielne, ktorú prevzala Kristína. Do dcéry vtĺkla filozofiu za každú cenu si udržať rodinu. Na dcéru je prísna, viní ju za svoj ťažký život, no vnúčatá, 16-ročnú Emu a 13-ročného Boriska, ako aj zaťa Michala, miluje.

Milka Petrovičová / Zuzana Kubovčíková Šebová: Sociálna pracovníčka, stará dievka, pomáha rodinám s adopciami, a napriek tomu, že sa jej nedarí mať vlastný harmonický vzťah a nemá vlastné deti, prišla na tento svet, aby pomáhala druhým. Je rodená optimistka.

Foto: RTVS