Ku kauze Lučanského: All for Milan?

Ku kauze Milana Lučanského sa na facebooku vyjadril aj poslanec NR SR Andrej Stančík:

ALL FOR MILAN?
Samovražda Milana Lučanského vyvolala silné vášne. Bohužiaľ sa ale stala súčasťou podlého politického boja, vedeného všemožnými prostriedkami s pomerne jasným cieľom.
Dokonca sa niektorí neštítia prirovnávať túto udalosť s vraždou Jána a Martiny a používajú hashtag allforMilan.To je doslova vrchol cynizmu. Nevidieť rozdiel medzi brutálnou popravou novinára, bojujúceho proti mafii a jeho priateľky, so samovraždou bývalého šéfa polície, obvineného zo závažnej trestnej činnosti, je jednoducho prejavom buď ignorancie, alebo cielenej demagógie. Ján Kuciak zomrel, pretože bojoval proti mafii. Milan Lučanský spáchal samovraždu, čakajúc vo väzbe na súd.
Iní dokonca tvrdia, že za jeho smrť môže priamo Igor Matovič. Nejdem konšpirovať, ale z ukončenia trestného stíhania a odmlčania Milana Lučanského má súčasný premiér ten najmenší osoh. Naopak, hyeny túto tragédiu využívajú na boj proti nemu a celej vláde.
Nikto túto samovraždu nezneužíva viac ako SMER s Hlasom. Práve týmto stranám najviac prekáža vlna zatýkania veľkých rýb. Boli to ich ľudia a pokračovanie tohto trendu doslova ohrozuje slobodu mnohých z nich.
Útočia preto na vládu a premiéra všetkými možnými spôsobmi. Hovoria o politickej vražde a o politickom procese. Je to samozrejme nonsens, keďže polícia, prokuratúra a súdy konajú nezávisle, my sme im len rozviazali ruky. Nikto im totiž v ich práci už nebráni. A o správnosti väzby a vyšetrovania Milana Lučanského veľmi dobre napísal predseda súdnej rady, Ján Mazák. Jeho ale konšpiračné a smerácke weby samozrejme uverejňovať nebudú, postačia im béčkoví “analytici” a agitátori.
Cieľ je jasný. Čím skôr odrovnať túto vládu, vyvolať tlak na demisiu kľúčových členov a zastaviť očistné procesy. Len tak môžu politicky prežiť a zabezpečiť si beztrestnosť.
Naša vláda nie je dokonalá a robíme chyby. Na rozdiel od tej predošlej ale systém štátnej mafie nevytvárame, ale aktívne proti nemu bojujeme. Ale mafia sa len tak nenechá. Bude kopať, hrýzť, fabulovať a šíriť lži. Ide jej predsa o prežitie.
Nesmieme sa ale vzdávať a musíme bojovať ďalej. Tragédia pána Lučanského nesmie zastaviť ozdravné procesy.
Verím, že celá udalosť bude dôkladne prešetrená a zodpovední vyvodia dôsledky. Verejnosť má právo na odpovede.