Čo možno neviete o seriálovej novinke Chicago Med - zaujímavosti zo zákulisia

Na TV Doma začal nový americký seriál Chicago HOP z lekárskeho prostredia. Pri plnení ich poslania - zachraňovaní životov – musia všetky osobné starosti obetavých lekárov a sestier na pohotovosti ísť bokom! to je základná myšlienka seriálovej novinky.

1) Seriál Chicago Med je druhým spin-offom úspešného seriálu z hasičského prostredia Chicago Fire - prvým bol o rok skôr policajný Chicago P.D., zatiaľ posledným (a jediným už ukončeným) právnický Chicago Justice. Postavy z jedného seriálu často hosťujú v inom, niektoré spájajú priateľské či dokonca rodinné väzby – napríklad hasič Randall (Christian Stolte) z Chicago Fire je najprv priateľ a neskôr manžel policajtky Trudy (Amy Morton) z Chicago P.D. a už spomínaný policajt Jay z toho istého seriálu zase brat lekára Willa z Chicago Med... A sestrička April z Chicago Med zase nejaký čas randila s fešným hasičom Kellym (Taylor Kinney), ktorý istý čas chodil aj s policajtkou Erin (Sophia Bush) z Chicago P.D.!

Odporúčame aj: Kto je kto v seriáli Chicago Med (FOTO)

2) Sympaťák Colin Donnell, ktorý v seriáli päť sezón stvárňoval brilantného chirurga Connora Rhodesa, je v skutočnom živote manželom hereckej kolegyne Patti Murin, ktorá v ňom tri sezóny hrala patologičku Ninu Shoreovú – expriateľku jeho kolegu a priateľa Willa Halsteada! Colina si ale môžete pamätať i zo seriálu Arrow, v ktorom s kratšími i dlhšími prestávkami odohral osem sezón ako Tommy Merlin, najlepší kamarát hlavného hrdinu Olivera/Arrowa (Stephen Amell).

3) Herečka Torrey DeVitto, alias seriálová Nathalie, bola prvou manželkou (dnes už/zatiaľ) tretíkrát ženatého hereckého kolegu Paula Wesleyho, alias Stefana Salvatoreho z Upírskych denníkov. Mimochodom, v čase, keď boli svoji, Torrey v seriáli dve sezóny hosťovala – ako doktorka Meredith Fellová, lekárka v nemocnici v Mystic Falls a Alaricova (Matt Davis) priateľka. Torrey si ale môžete pamätať i z mysteriózneho seriálu Roztomilé mrchy, v ktorom hrala Melissu, staršiu sestru seriálovej Spencer (Troian Bellisario).

4) Ak sa vám pôvabná rodáčka z Harlemu Yaya DaCosta, predstaviteľka seriálovej April, zdá povedomá, nemýlite sa- vidieť ste ju mohli v americkom remaku rovnomennej kolumbijskej telenovely Škaredá Betty – ako Wilhelmininu (Vanessa Williams) dcéru Nico po plastike!

5) V epizódnej roličke – ako Natalieina svokra Helen – v seriáli v niekoľkých častiach hosťovala herečka Annie Potts, ktorú si fanúšikovia pred rokmi zamilovali v úlohe správne strelenej sekretárky Janine v kultovej duchárskej komédii Krotitelia duchov a jej pokračovaní.

6) Ani Oliver Platt, ktorý si v seriáli s gráciou strihol psychiatra Daniela, nie je žiaden neznámy. Vidieť ste ho mohli napríklad v trileroch Nepovedz ani slovo a Hráči so smrťou, v romantických komédiách Traja do tanga a Láska a iné závislosti, či v katastrofickom filme 2012. No azda najnezabudnuteľnejší v jeho podaní je Porthos v hviezdne obsadených Troch mušketieroch u roku 1993 – po boku Charlieho Sheena ako Aramisa, Kiefera Sutherlanda ako Athosa, Chris O'Donnella ako D'Artagnana či Rebeccy De Mornay ako Milady.