Autorka Harryho Pottera prichádza s novou detskou knižkou, vychádza už aj v slovenčine

Autorka Harryho Pottera prichádza s novou detskou knižkou, vychádza už aj v slovenčine Foto: FB Joanne Rowling

Autorka príbehov o čarodejníkovi Harrym Potterovi Joanne Rowlingová napísala ďalšiu knihu pre deti a mládež.

Titul Vianočné prasiatko (The Christmas Pig) o stratenom plyšákovi vyjde 12. októbra vo viac ako dvadsiatich jazykoch naraz, informovala autorka na svojich stránkach.
Vyjde aj v slovenčine, v ponuke je už dnes.
Nová kniha rozpráva príbeh malého Jacka, ktorý veľmi ľúbi svoju hračku, plyšové prasiatko. Bolo vždy pri ňom, v dobrom aj v zlom. Až kým sa jeden Štedrý večer nestalo niečo hrozné – prasiatko sa stratilo. Štedrý večer je však noc zázrakov a stratených vecí, noc, keď všetko môže ožiť – dokonca aj hračky. A Jackova najnovšia hračka – Vianočné prasiatko (otravná náhrada za to stratené) – má odvážny plán. Spolu sa vydajú na čarovnú cestu, aby našli niečo stratené a zachránili najlepšieho priateľa, akého kedy Jack mal.

Vianočné prasiatko je Rowlingovej prvý detský román od čias Harryho Pottera.

Rowlingová sa preslávila sériou siedmich kníh o Harymu Potterovi a škole kúziel, ktoré vychádzali v rokoch 1997 až 2007. Po celom svete sa predalo už pol miliardy kníh o Harrym Potterovi. Potom sa Rowlingová venovala tvorbe pre dospelých, knihu pre deti opäť zverejnila až v roku 2020. Počas pandémie chcela vyjsť v ústrety deťom, ktoré museli tráviť väčšinu času doma, a na internete zadarmo zverejňovala jednotlivé kapitoly z detskej knihy s názvom Ikabog, ktorá bola najskôr zverejnená zadarmo v online podobe a neskôr vyšla ako tlačená kniha s ilustráciami slovenských detí.